Sony PlayStation 5 Pro resmi olarak tanıtıldı, fiyatı belli oldu

Sony, uzun zamandır sayısız söylenti ve sızıntıya konu olan yeni, güçlendirilmiş PS5 modelini, yani PlayStation 5 Pro'yu resmi olarak tanıttı. Peki PS5 Pro ne zaman satışa çıkacak, fiyatı ne kadar olacak?

Sony PlayStation 5 Pro resmi olarak tanıtıldı, fiyatı belli oldu

Sony, PlayStation 5 Pro konsolunu resmi olarak tanıttı ve teknik özellikler, tasarım ve yetenekler gibi bir dizi özelliği açıkladı. Konsol hakkında uzun süredir yoğun söylentiler vardı.

PS5 Pro, temel modelden önemli ölçüde daha güçlü görünüyor ve sunumu yapan Mark Cerny de, PS5 neslinin yolculuğunun artık çok daha güçlü bir modelle devam edeceğini söylüyor. Sunum sırasında PS5 Pro'nun tasarımı net bir şekilde sergilendi.

Sony, PS5 Pro’nun çıkış tarihi ve fiyatlarını da duyurdu. Buna göre konsol bu yıl 7 Kasım'da satışa çıkacak. Ön siparişler 26 Eylül'de başlayacak. Fiyat ise 699.99 dolar olarak belirlenmiş.

Sony’ye göre GPU, “%67 daha fazla İşlem Birimi” ve %28 daha hızlı bellek ile önemli ölçüde yükseltiliyor. Bu da ortalama %45 daha hızlı işleme anlamına geliyor. SSD de bir yükseltme alıyor ve artık 2TB dahili depolama alanı sunacak.

Tanıtımı izlemediyseniz, aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.