Sony hayranlarına kötü haber: Xperia 5 VI hiç gelmeyebilir

Sony, her yıl iki amiral gemisini piyasaya sürme geleneğini rafa kaldırabilir: Bu yıl yeni bir Xperia 5 VI hiç olmayabilir...

Sony hayranlarına kötü haber: Xperia 5 VI hiç gelmeyebilir

Görünüşe göre Sony, her yıl iki yeni üst seviye Android telefon sunma geleneğini bozmak üzere. Japon devi, genellikle Xperia 1 amiral gemisi serisini ve daha ucuz, daha uygun fiyatlı Xperia 5 serisini her yıl yeniliyor. Ancak görünene göre bu yıl, Sony hayranları için yeni bir Xperia 5 VI akıllı telefonu sunulmayacak.

Japon basın kurumu Impress Watch’un bildirdiğine göre Sony, bir basın toplantısı sırasında bu yıl Xperia 5 VI’nın piyasaya sürülmeyeceğini doğruladı. Bunun yerine akıllı telefon OEM’i geçtiğimiz yılın Xperia 5 V sürümünü sürdürecek. Bu durum, Sony akıllı telefon hayranlarının bu yıl seçeneklerinin geçtiğimiz yılın Xperia 5 V’i ve Mayıs 2024’te piyasaya sürülen Xperia 1 VI ile sınırlı olacağı anlamına geliyor.

Ayrıca Sony, neden böyle bir karar aldığını da açıkladı. Etkinlikteki Sony temsilcilerine göre “kullanıcı ihtiyaçlarındaki” bir değişiklik nedeniyle bu karar alındı. Bu karar, Xperia 5 sahiplerinin Xperia 1 modellerine doğru kaydığının işareti olabilir.

Xperia 5 serisi, Xperia 1 telefonlarıyla hemen hemen aynı özellikleri sunsa da, kompakt form faktörü bir dezavantaj gibi görünüyor. Tüketicilerin giderek daha büyük ekranlı telefonları tercih ediyor olması Sony’nin bu kararı vermesinin nedenini açıklıyor.

Elbette Sony’nin bu kararı almış olması önümüzdeki yıl da yeni bir Xperia 5 modeli sunmayacağı anlamına gelmiyor. Xperia 5 serisinin geleceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Sony, Xperia 5 serisini “kullanıcı ihtiyaçları” göz önünde bulundurarak yeniden tasarlayabilir ve satışa sunabilir.