Sony'den yeni PSP2 nasıl olacak?

Sony'nin pek sevilen oyun konsolu PSP, kendisinden sonraki yeni seriye kollarını açacak...

Sony PSP2 nasıl olacak?

PSP'nin ardından gelen birçok model oldu taşınabilir platformlar için. Fakat hiçbirisi piyasada tutunamadı. Şimdiyse Sony, PSP 2 ile piyasadaki rekabeti kızıştırmayı planlıyor.

Develop'un yaptığı bir açıklamaya göre Sony, genelde bir elektronik cihaz piyasaya çıkmadan önce yapımcı firmalara dağıtılan geliştirme kit'ini bazı oyun firmalarına çoktan yolladı bile. Cihaz hakkında öğrenilen ilk gelişmelerse; eski modellerine göre bir hayli yüksek bileşen kalitesine sahip olacağı ve 60 FPS'lik bir ekran yenilemesi sunacağı yönünde.

Dolaşan bu hurafeler karşısındaysa Sony'nin yapımcısı Shaun Himmerick IndustryGamers'a şu açıklamayı yaptı; "Yeni bir konsol üretirken bir hayli sabırlı olmaya çalışıyoruz. Şu anda elimizde PSP 2 gibi bir cihaz mevcut ve tek yaptığımız bu cihazı donanımsal olarak nasıl geliştirebileceğimize odaklanmak. Performans bizim için hep ön planda oldu ve şu anda 60 fps yenileme oranı gibi bir teknolojiye sahibiz. Peşinde olduğumuz özellikse 3DS sistemi. Bunu da yakın zamanda edineceğiz."

Bu ayın başında Mortal Kombat'ın yapımcısı Netherrealm Studios'un yaptığı bir açıklamada, yeni oyunlarını PSP 2 geliştirme kit'iyle yaptıklarını açıklamışlardı. Sony'se bu açıklama karşısında herhangi bir doğrulamada bulunmadı.

PSP 2'ninse bu sene düzenlenecek olan Electronic Entertainment Expo'da duyurulacağı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları