Sonunda bunu da gördük: Yapay zekalı yastık

Uyurken horlama sorunu mu yaşıyorsunuz? Belki kulağınıza garip gelecek ama yapay zeka bu sorununuzu da çözmeye aday. Üstelik sıradan bir yastık şeklinde...

Sonunda bunu da gördük: Yapay zekalı yastık

Yapay zeka destekli yeni bir yastık, horlama sorunu yaşayan insanlara yardımcı olmayı amaçlıyor. HOOTI tarafından tasarlanan “yeni nesil horlama önleyici yastık” şu anda Kickstarter’da fon topluyor ve kampanyasının bitimine 20 günden uzun bir süre var. Ancak kampanya bitimine bu kadar uzun bir süre olmasına rağmen, şimdiden yastığın çok sayıda destekçisi bulunuyor ve sadece ilk birkaç günde 49.000 dolardan fazla kaynak toplamayı başardı.

Yastık, mağazalardan satın alabileceğiniz diğer hafızalı köpük yastıklara benziyor ancak bir güç kablosu ve horlamanın neden olduğu titreşimleri tespit eden özel bir algılama sistemini de barındırıyor. Kemik iletim sistemi bu titreşimleri algıladığında, uyku pozisyonunuzu değiştirmenize ve hava yolu kısıtlamalarını ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak şekilde yastığı ayarlayan otomatik bir sistemi tetikliyor.

Yastığın geliştiricileri, rapor ettiği verilerin yüzde 90’dan fazla doğru olduğunu ve iki yastığın, birbirlerinin okumalarını etkilemeden yan yana aynı anda çalışabileceğini söylüyor. Yastık içindeki yapay zeka sistemi, kullanıcıyı uyandırmadan kafasını hafifçe ayarlayabilen bir hava yastığına dayanıyor.

Yastığın dış kısmı ve kılıfı yıkanabilse de, tahmin edebileceğiniz gibi daha teknolojik olan iç kısmı yıkanamıyor. Ayrıca, eğer otomatik ayarlamalarla uğraşmak istemiyorsanız istediğiniz zaman “akıllı müdahale” sistemini kapatabilir ve sadece yardımcı uygulamanın takip ettiği uyku verilerini kaydedebilirsiniz.

Şirket, yapay zeka yastığını Ekim ayında ilk sahiplerine göndermeye başlamayı planladığını açıkladı. Şu anda Kickstarter’da 199 dolarlık özel lansman fiyatıyla satışa sunuluyor ve HOOTI, bunun beklenen perakende satış fiyatının yüzde 60’ı olduğunu söylüyor. Tahmini kargo bedeli 35 ABD doları olarak belirtiliyor ve akıllı yastıklarını yolculuk sırasında yanlarında taşımak isteyenler için güç kablosu ve bir seyahat çantası da pakete dahil ediliyor.