Solana Blockchain Ağı Güncellemesi İşlem Ücretlerine Etki Etmeyecek

Solana Blockchain ağındaki duraklama sorununa odaklanan güncelleme sonrası kullanıcılar işlem ücretinin artacağını düşündü. Solana kurucu ortağından açıklama geldi.

Solana Blockchain Ağı Güncellemesi İşlem Ücretlerine Etki Etmeyecek

Solana Blockchain ağı uzun süredir önemli bir sorun ile karşı karşıyaydı. Ağ, ucuz işlem ücretleri, ağ hızı ve sansürsüz yapısı ile sık sık spam saldırıları altına kalıyordu. Birçok kez ard ardına yaşanan ağ çöküşleri, kullanıcıların Solana Blockchain ağına olan güvenini zedelemeye başlamıştı. Bu sorunu çözmek için yeni bir ücret ölçeklendirme yaklaşamı benimseyen geliştiriciler, yeni güncelleme ile birlikte ağ çöküşlerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Ancak kullanıcılar bu güncellemenin Solana'nın ucuz işlem politikasını değiştireceği görüşünde eleştirilerde bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan Solana Kurucu Ortağı Anatoli Yakovenko, güncelleme konusunda detaylara yer verdiği tweet dizisi paylaştı.

Paylaştığı tweet dizisinde anahtar öncelik sistemi benzetmesi ile ağın yeni güncellemesini açıklayan Yakovenko, ağın işlem ücretleri kısmında fark yaşamayacağını söyledi.

Bu yeni güncelleme ile birlikte Solana ağında işlemler teklifler üzerinden ilerleyecek. Doğrulayıcılar işlem için ne kadar az ücret teklif ederse çözüm o kadar kolay olacak. Böylece işlemi ilk tamamlayan node, işlemleri hem hızlı hem de uygun bir şekilde yapabilecek.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.