Galaxy S24 için şaşırtan iddia: Snapdragon gidiyor mu; Exynos geri mi dönüyor?

Samsung’un Galaxy S23 serisinde kullandığı Qualcomm Snapdragon işlemcileri, Galaxy S24 serisinde olmayacak mı? Görünüşe göre Güney Koreli şirket, kendi Exynos işlemcilerini ölümden döndürmeyi planlıyor.

Galaxy S24 için şaşırtan iddia: Exynos geri mi dönüyor?

Samsung'un bu yıl içinde Exynos 2200 işlemciye sahip Galaxy S23 FE'yi piyasaya sürmeyi planlaması, Exynos'un pazar payını artırmaya yönelik daha geniş bir stratejinin sadece bir parçası olabilir. Koreli bir iş dünyası haber kaynağı, Galaxy S23 FE ile ilgili son haberimizi doğruluyor ve Samsung'un önümüzdeki yıl için bir Exynos 2400 yonga seti üzerinde de çalıştığını belirtiyor.

Samsung'un Exynos'un pazar payını artırma stratejisinin gelecekteki Galaxy S24 kullanıcıları için sonuçları olabilir. Söylentiye göre, Samsung şu anda Exynos 2400 işlemciyi geliştiriyor ve yonga setini en erken kasım ayında seri üretime sokabilir. İddiaya göre Samsung, Galaxy S24 serisi için Exynos 2400'ü kullanmayı planlıyor.

Daha önce ortaya çıkan güvenilir bir sızıntıya göre, yaklaşmakta olan Exynos 2400 çipi aşağıdakiler dahil 10 CPU çekirdeğine sahip olacak:

  • 1 adet Cortex-X4 birincil çekirdek
  • 2 adet Cortex-A720 yüksek frekanslı çekirdek
  • 3 adet Cortex-A720 düşük frekanslı çekirdek
  • 4 adet Cortex-A520 enerji tasarruflu çekirdekler