Snapdragon 8 Elite işlemcili ilk amiral gemisi telefon geliyor

Asus'un yeni oyuncu telefonu ROG Phone 9, Qualcomm'un yeni amiral gemisi yonga setini kullanan ilk telefonlardan biri olacak. Peki bu telefon hangi özelliklere sahip?

Snapdragon 8 Elite işlemcili ilk amiral gemisi telefon geliyor

Asus, ROG Phone 9'un 19 Kasım'da satışa çıkacağını ve telefonun yeni tanıtılan Qualcomm Snapdragon 8 Elite işlemcisine sahip olacağını duyurdu.

Şirket, yeni oyun telefonunu sanal olarak düzenleyeceği "AI On, Game On" lansman etkinliğiyle tanıtacak. Lansman isminden anladığımız kadarıyla, telefon yapay zeka desteğiyle oyun performansını artıracak bir özelliğe sahip olabilir.

Öte yandan Snapdragon 8 Elite ile donatılmış bir telefonu piyasaya sürecek ilk telefon üreticilerinden biri olması beklenen Asus, telefonu Snapdragon Summit 2024'te de canlı demolarla, sınırlı olarak tanıtmıştı.

ROG Phone 9, Snapdragon 8 Elite'in ikinci nesil Qualcomm Oryon CPU'sunu ve Qualcomm Adreno GPU'sunu kullanacak ve "sürükleyici, gecikmesiz bir oyun deneyimi" sunacak diye tanıtılıyor.

Fiyatı ne olacak?

Oryon CPU, 4.32GHz hızında çalışan iki performans çekirdeği sayesinde büyük ilgi odağı olurken, bu işlemcinin şu anda piyasadaki en hızlı mobil CPU çekirdeklerine sahip olduğu da vurgulanıyor.

Öte yandan telefonun fiyatı şu anda net değil ama yurt dışı fiyatının 1.000 dolar civarında olması bekleniyor. Türkiye'de ise vergilerle beraber fiyatın bir oyun PC'si fiyatına yaklaşacağı kesin. Peki, fiyat bu seviyede olursa, bir oyun PC'si almak yerine bir oyun telefonu almayı tercih eder misiniz?