Snapdragon 4s Gen 2, ucuz 5G telefonları güçlendirmek için hazır

Qualcomm, giriş seviyesi 5G akıllı telefonları hedefleyen yeni Snapdragon 4s Gen 2 işlemcisini resmi olarak tanıttı.

Snapdragon 4s Gen 2, ucuz 5G telefonları güçlendirmek için hazır

Qualcomm, giriş seviyesi 5G akıllı telefonları hedefleyen yeni Snapdragon 4s Gen 2 Mobil Platformunu duyurdu. Snapdragon 4s Gen 2 işlemci, gigabit 5G bağlantısı ve tüm gün dayanan pil ömrünün yanı sıra, EIS ve çoklu çerçeve gürültü azaltma dahil olmak üzere yeni kamera özelliklerini destekleyecek.

Daha iyi konum doğruluğu için çift bantlı NavIC, yapay zekayla geliştirilmiş ses, FHD+ ekran desteği ve Game Network Latency Manager gibi gelişmeleri sayesinde bu yeni giriş seviyesi işlemci tüketiciler için daha da çekici hale gelebilir.

Snapdragon 4s Gen 2’nin performans alanında dikkat çekici özelliklerinin arasında daha verimli 4nm işlem düğümü sayesinde gelişmiş güç tasarrufu, Qualcomm Quick Charge 4+ teknolojisi sayesinde yalnızca 15 dakikada %50’ye varan şarj hızı, 2 GHz’e kadar çıkan hızlar sunan Qualcomm Kryo CPU, daha hızlı veri işleme, uygulama kullanımı ve genel performans sunan güncellenmiş UFS 3.1 bellek yer alıyor.

Qualcomm, Snapdragon 4s Gen 2 platformunun, seçili bölgelerdeki 2,8 milyar akıllı telefon kullanıcısına 5G’yi erişilebilir hale getireceğini ve benzer fiyat aralığında akıllı telefonlarda bulunan LTE platformlarından yedi kat daha hızlı olan en yüksek 1 Gbps indirme hızlarını sunacağını belirtiyor.

Lansman hakkında yorum yapan Xiaomi Hindistan Başkanı Muralikrishnan B, “Kullanıcıların gigabit hızında bağlantıya erişimini sağlamak için Qualcomm Technologies ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Pek çok kişi henüz 5G’nin avantajlarını deneyimlemedi ve Snapdragon 4s Gen 2 sayesinde Xiaomi, dünyanın bağlantı ve etkileşim biçimini yeniden şekillendirmeye yardımcı olmak için 5G bağlantısını daha geniş bir kitleye sunabilir” dedi.

Xiaomi, Snapdragon 4s Gen 2 işlemcisini benimseyen ilk Android OEM olacak ve ilk cihazın 2024 sonundan önce duyurulması bekleniyor. Diğer bazı büyük OEM’lerin de bu yeni işlemciyi kullanan cihazlar sunacağı kesin.