Snapchat'ten 13 yıl gecikmeli gelen müjde

Snapchat, iPhone'da piyasaya sürülmesinden 13 yıl sonra iPad'e özel geliştirdiği uygulamasını nihayet yayınladı. Uygulama, iPadOS 13.0 ve üzeri sürümlerde kullanılabilirken, yalnızca portre modunu destekliyor.

Snapchat'ten 13 yıl gecikmeli gelen müjde

Snapchat, iPhone için yayınlanmasından 13 yıl sonra, nihayet iPad için geliştirdiği uygulamasını da kullanıma sundu. Yayınlanan güncelleme notunda, Snapchat'in artık iPad'e özel yerel destek sağladığı ve uygulamanın ilk kez iPad ekranını tam anlamıyla dolduracağı bildirildi.

Bugüne kadar iPad kullanıcıları, Snapchat'in yalnızca iOS sürümünü kullanmak zorundaydı ve bu durum, uygulamanın etrafında iPhone boyutundaki arayüzü çevreleyen siyah kenarlıkların oluşmasına yol açıyordu. Bu, hem uygulamayı kullanma deneyimini olumsuz etkiliyor hem de fotoğraf çekme ve filtreleri deneme konusunda zorluk yaratıyordu.

iPadOS 13.0 ve üzeri sürümlerde kullanılabilecek

Snapchat'in iPadOS 13.0 ve üzeri sürümlerde kullanılabileceği açıklandı. Ancak, uygulamanın şu an için yalnızca portre modunu desteklediği ve cihaz yan çevrildiğinde ekranın dönmediği belirtildi.

Uygulamanın iPad'e geç gelmiş olması dikkat çekerken, Snapchat'in bu adımı atmış olması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Kullanıcılar şimdi Instagram'ın da benzer bir adım atmasını bekliyor.