Skype, Qik'i satın alıyor!

Skype, video paylaşma hizmeti sunan Qik ile birleşiyor. Birleşmenin getireceği yenilikler ise...

Skype, Qik ile birleşiyor!

2006 yılında kurulan Qik mobil cihazlarla, web'de ve masaüstü platformlarında video çekmek ve paylaşmak için çözümler sunuyor. Videolar canlı olarak paylaşılabiliyor ya da daha sonra tekrar izlemek için saklanabiliyor. Qik Hizmeti Android,iPhone, Symbian, Blakcberry ve Windows Mobile platformlarında 200'den fazla telefonda kullanılabiliyor. Ayrıca lider telefon cihazı üreticileri ile gerçekleştirilen işbirliği ile bir çok telefon cihazında ön yüklemeli olarak geliyor.

Skype ve Qik ortak bir amaca sahip; iletişimi her cihazla zenginleştirmek ve görüntülü olarak paylaşmak. Qik'in satın alınması Skype'ın ürün portföyüne; video kaydetme, paylaşma ve saklama özelliklerini de ekleyerek görüntülü görüşmedeki liderliğini hızlandıracak. Bu satın alma Skype'ın, Qik'in kablosuz ağlarda video aktarımını iyileştiren Smart Streaming teknolojisinin arkasındaki mühendislik tecrübesine de sahip olmasını sağlayacak.

Skype ve Qik CEO'larının açıklamaları

Skype ve Qik CEO'larının açıklamaları

" Qik ekibi bir çok cihazda mobil ortakları ve milyonlarca son kullanıcı için benzersiz bir video deneyimi sağladırlar" diyor Skype CEO'su Tony Bates. "Skype'ın yazılımı dünyanın yaklaşık %25'inin uluslararası görüşme yapmasını ve bunların yaklaşık %40'nın Skype'tan Skype'a görüntülü görüşme olmasını sağladı. Qik'in mühendislik becerisi ve güçlü mobil ilişkileri Skype'ı etkileyici bir biçimde tamamlayacak"

Skype ve Qik birlikte dünyanın her yerinde, farklı platformlarda en güzel anların canlı olarak video ile paylaşıldığı daha zengin bir deneyim için çalışacaklar.

"Qik; milyonlarca insanın sevdikleri ile hayatlarını paylaşmanın keyfini sürmeleri için çok çalıştı" dior Qik'in CEO'su Vijay Tella ve ekliyor: " Skype'a katılmak Qik ekibinin Skype'ın yetenekli takımı ile tek vücut olmasını ve kullanıcılarımız ve iş ortaklarımız için yeni ürünler geliştirmesini sağlayacak"

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları