Skandal CEO yeni işini buldu!

Cinsel taciz iddiaları yüzünden işinden olan skandal CEO, dev şirketten öyle bir teklif aldı ki...

Skandal CEO yeni işini buldu!

ABD'li yazılım şirketi Oracle'ın, yasak ilişki iddiasıyla skandala neden olan ve görevinden istifa eden Hewlett-Packard'ın eski CEO'su Mark Hurd'a teklif götürdüğü artık bir sır değil.

Hurd, 6 Ağustos'ta şirket ile taşeron ilişkisi bulunan ve aynı zamanda eski bir sinema yıldızı olan Jodie Fisher'a cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle başlatılan incelemenin ardından istifa etmişti. HP soruşturma nedeni olarak, Hurd'un 2007'yle 2009 yılları arasında Fisher ile bağlantılı uygunsuz harcama raporları sunmasını göstermişti.

Konuya yakın başka bir kaynaksa daha önce Reuters'a, Hurd'un gelir açısından dünyanın en büyük teknoloji şirketinden ayrılmasından sonra, özel girişim sermayeleri ve kamu şirketlerinden teklifler aldığını söylemişti.

Yazılım devi, daha önce de HP'yi kınamıştı...

Yazılım devi, daha önce de HP'yi kınamıştı...

Oracle CEO'su Larry Ellison 9 Ağustos'ta yazdığı bir notta, yakın arkadaşı olan Hurd'u HP'nin gönderme kararı almasını kınamış ve şirketi korkaklıkla suçlamıştı. Diğer yandan, Hurd'un istifasının ardından, HP'nin hisselerinde yüzde 13'ü bulan düşüşler görüldü.

Masrafları azaltması ve başarılı şirket satın almalar gerçekleştirmesiyle bilinen Hurd, teknoloji dünyasında takdir edilen bir yönetici olarak tanınıyor. Bu yüzden, boşta kalan böyle bir ismin hemen başka bir şirket tarafından kapılması kimse için sürpriz olmamalı...

Reuters - chip.com.tr

Okuyucu Yorumları