Sizin için en iyi Windows telefonu hangisi?

CHIP Online sizin için en iyi Windows Phone 7 telefonlarını araştırdı. İşte WP7'li cep canavarları..

En iyi WP7 telefonları

Microsoft'un Windows Phone 7 telefonları için gerektirdiği sıkı özellikler sayesinde, Windows Phone 7'ye sahip olan telefonların diğer telefonlardan birçok farklı özelliği bulunuyor. CHIP Online sizin için hangi Windows telefonunun uygun olduğunu ve Windows telefonlarının hangi etkileyici özelliklere sahip olduğunu araştırdı.

Uzun bir bekleme süresinden sonra Microsoft ünlü üreticiler HTC, LG ve Samsung ile birlikte yeni işletim sistemi Windows Phone 7'yi sundu. Şimdiden Windows Phone 7 işletim sistemine sahip 5 telefon raflarda yerini aldı. Bu telefonlar arasında HTC HD7, HTC 7 Trophy, HTC 7 Mozart, Samsung Omnia 7 ve LG Optimus 7 yer alıyor.

Tüm telefonların belirli özellikleri bulundurması gerekiyor : Kapasitif dokunmatik ekran, çoklu dokunmatik, GHz işlemci, en az 8 GB dahili hafıza yeni Microsoft işletim sistemini çalıştırmak isteyen telefonlarda bulunması gereken özellikler.

Birçok farklı benzerliğe rağmen
Birçok benzerlik olmasına rağmen her üretici diğer rakiplerinden ayrılmak için telefonlarını kendilerine ait özelliklerle destekliyorlar. Özellikleri ve fiyatları telefonların satın alınma döneminde önemli rol oynuyor. Bu özellikler kendinize uygun telefonu seçmenizi sağlıyor.

Microsoft mobile özel
Sizin için Windows Phone 7 işletim sisteminin avantajlarını, işletim sistemine sahip olan telefonların özelliklerini ve bu telefonları araştırdık.

Hızlı, güçlü ve şık

Hızlı, güçlü ve şık

Güçlü Donanım
Yüksek eleştirilere rağmen : Microsoft katı prensiplerinden vazgeçmedi. Güçlü donanıma sahip bir sistem ile Windows Phone 7 çok güzel çalışabilir. 1 GHz işlemci, kapasitif dokunmatik ekran, veri aktarım teknikleri, HSPA ve en iyi standartlardaki n-WLAN, Microsoft'un belirlediği her üreticinin telefonlarında sahip olması gereken özellikler.

Pratikte bu özellikler hız avantajı açısından oldukça dikkat çekici. Uygulamalar oldukça hızlı açılıyor ve şuana kadar hiç bir WP7 telefonunda kötü bir performans dikkatimizi çekmedi. Özellikle yoğun işlem gerektiren uygulamalar, yada iki parmak zoom gibi özellikler hiç bir takılma olmadan çalışıyor. Farklı ara yüzler? Microsoft ile değil. Microsoft işletim sistemiyle hiçbir ara yüzün çalışmasına izin vermiyor. İster HTC Sense ister Samsung TouchWiz olsun hiçbiri WP7 ile çalışmıyor.

Şık işçilik

Şık işçilik

İşçilikte WP7 telefonlarında üst düzeyde. Birçok telefon komple bir kasa ile geliyor bunlardan sadece az bir kısmı metal, ve hepsinin şık bir işçiliği var. Bu tüm üreticiler için geçerli. Aynı zamanda uygun fiyatlı WP7 telefonları da yüksek işçiliğe sahip.

Veri aktarımı

Microsoft WP7 telefonları için mobil internet erişimi ve diğer özellikler için her şeyi ön planda tutmuş ve hiçbir şeyi gizlemiyor. Ve tamda bu noktada güçlü bir cihaz ortaya çıkıyor. Microsoft işletim sistemine sahip telefonlar hızlı internet erişimiyle geliyorlar.
Testimizde tüm WP7 telefonları 600 KB'lık standart bir sayfayı 10 saniyenin altında bir sürede tamamen açmayı başardılar. Tarayıcının kullanımı da oldukça başarılı. Tarama, yakınlaştırma, kaydırma hepsi oldukça kolay ve hızlı bir şekilde çalışıyor.

Windows Phone 7 : En iyi mobil Windows

Windows Phone 7 : En iyi mobil Windows

Sezgisel kullanıcı ara yüzü
Kiremit görünümüyle taze bir WP7. Kiremitler ana sayfanızda bulunan kendinize göre ayarlayabileceğiniz küçük uygulamalardır. Bu şekilde istediğiniz uygulamanın aktuel durumunu, facebook girdilerini ve diğer haberleri anında ana ekranınızda görebilirsiniz.
Kiremitleri yani uygulamaları ekranda istediğiniz gibi kaydırabilirsiniz. Bunun tek yapmanız gerek uygulamaya basılı tutmak ve istediğiniz yere kaydırmak. Aynı zaman takvim notlarını da başlangıç ekranınızda bulabilirsiniz.

Basit yapı
Kiremitlerin dışında aynı zamanda istediğiniz ekrana atayabileceğiniz temalarda bulunuyor. Bu şekilde özeliklere erişmeniz kolaylaştırabilir, telefonunuzu daha verimli kullanabilirsiniz. Örneğin bu şekilde twitter mesajlarınızı kişi klasöründen yönetebilirsiniz. Oyunlarla ilgili her şey oyunlar kiremitinde ve multimedya verileri de "Music & Videos" kiremitinde bulunuyor.

İş anlayışı
Windows Phone 7 ile Office dosyalarını görüntülemekle kalmayıp aynı zamanda üzerlerinde çalışabiliyor veya yeni office dosyaları oluşturabiliyorsunuz. Microsoft'a göre bu özellik tüm WP7 telefonlarında çalışacak. Farklı elektronik posta hesapları ve Exchange hesabı da tabi ki WP7 ile çalışacak.

Güçlü oyun platformu

Güçlü oyun platformu

Xbox-Live bağlantısı sayesinde Xbox başlıkları oyun kiremitinden direkt başlatılabiliyor. Xbox Live'da olduğu gibi buradan da oyun skorlarını, istatistikleri ve haberleri görebiliyor ve yönetebiliyorsunuz. Oyunları başlangıç ekranında başlatabilirsiniz. Ve ayrıca oyunları Xbox hesabınızla veya cep telefonunuz için oluşturacağınız ayrı bir hesapla oynayabilirsiniz.

Büyüyen market
Açılışındaki beri sürekli büyüyen market, Kasım'daki açılışından beri uygulama sayısını neredeyse iki katına katladı. Bu sistem için çok çalışıldığının bir göstergesidir. Eski Windows Mobile marketinde sadece 300 uygulama bulunurken yeni mobil market tam gazıyla büyümeye devam ediyor.
Bu büyümenin en büyük nedeni ise Microsoft'un geliştiricilerin uygulama geliştirmesini kolaylaştırması. Windows Phone 7 için uygulama geliştirmeyi sağlayan her uygulama ücretsiz olarak sunuluyor. Ücretsiz geliştirme programları ile uygulamaları yeni başlayan biri bile kolay bir şekilde oluşturabilir.

Detaylarla en iyi WP7 telefonları

Detaylarla en iyi WP7 telefonları

HTC HD7 - Sörf telefonu
HTC HD7 56x93 mm'lik ekranıyla en büyük Windows telefonu ve bu ekranı sayesinde sörf yapmak, resim ve video oynatmak için çok uygun. Rahat bir görüş açısı için cihazın arkasındaki katlama aparatını kullanabilirsiniz. Testimizde Windows telefonlarının sunduğu özellikler dışında telefon akustiği tam not aldı. Mükemmel işçiliği de HTC HD7 için ayrı bir satın alma sebebi.
Telefonlarında interneti çok kullananlar ve aynı zamanda film izleyenler için HTC HD7 alınabilecek en iyi telefonlardan. Ama en iyiler aynı zamanda cebiniz içinde iyi olmalı. HTC HD7'yinin fiyatı şuan yaklaşık 470 Euro.

HTC 7 Trophy - Daha uygun bir alternatifDetaylarla en iyi WP7 telefonları
Birçok WP7 telefonu gerçekten pahalı. Eğer 400 Euro'nun altında bir WP7 telefonu arıyorsanız HTC 7 Trophy tam size göre. Şuan ki fiyatı 370 Euro olan 7 Trophy, yeni Microsoft işletim sistemine sahip en ucuz telefonlardan biri.
Her ne kadar 7 Trophy ekran ve internet açısından HD7'ye bir alternatif olsa da, gerçek var online sürelerinde görünüyor. HTC 7 Trophy testimizde tam ekran parlaklığında 5 saat 32 dakika dayanabildi. Ekran testimizde ise en yüksek parlaklık olarak 409 cd/m²'ye ulaşan 7 Trophy WP7 telefonları içerisin de en parlak ekrana sahip. Ama normal LCD teknolojisi nedeniyle kontrast ve siyah oranı biraz daha düşük. HSDPA ve WLAN-n ile 7 Trophy diğer pahalı rakipleri gibi yolculuklar için ideal.


*Fiyatlar yurtdışı fiyatlarıdır.

Detaylarla en iyi WP7 telefonları

Detaylarla en iyi WP7 telefonları

HTC Mozart
HTC Mozart diğer rakiplerine göre kamera açısından 8 MP'lik kamerası ve gerçek Xenon flaşı ile önde. Bu özelliği Mozart'ı özellikle fotoğraf çekenler için cazip hale getiriyor. Ama aynı zamanda fiyatıyla da HTC Mozart kullanıcıları cezbediyor.
Daha iyi kamerası ve daha fazla hafızasına rağmen HTC Mozart, HTC 7 Trophy ile yaklaşık aynı fiyata sahip. Şuan ki fiyatı 380 Euro olan Mozart'ın 119 x 60 x 12 mm büyüklüğü ve 127 gram ağırlığı bulunuyor.

LG Optimus 7
LG Optimus 7'de 400 Euro'nun altında kalmayı başarıyor. 360 Euro'luk Optimus 7 WP7 telefonu isteyenlere uygun bir alternatif.

LG-Extra olarak kamerası diğer WP7 telefonlarında da aradığımız panaromik resim çekme özelliğine sahip. Güzel olan ise arttırılmış gerçekçilik fonksiyonu. Örneğin kamerayı gökyüzüne doğrulttuğunuzda, uygulama bulunduğunuz yere uygun hava durumu raporlarını çağırıyor. Ayrıca testimizde şık işçiliğinden ve güzel telefon akustiğinden etkilendik.


*Fiyatlar yurtdışı fiyatlarıdır.

Samsung Omnia 7

Samsung Omnia 7

Omnia 7 4 inçlik super AMOLED ekranında kapasitif dokunmatik özelliği sunuyor. Ekranı, resimleri ve yazıları daha net ve renkleri daha güçlü gösteriyor. Kısacası Omnia 7 şuan itibariyle en iyi ekrana sahip WP7 telefonu. Güçlü kamerası, mükemmel işçiliği ve etkileyici performansıyla en iyi WP7 telefonlarından biri.

Parlak bir ekran ve güzel bir kameradan taviz vermeyecek birisi için Omnia 7 çok iyi bir seçenek ve tabi ki aynı zamanda pahalı bir seçenek. Samsung'un Omnia 7'sinin şuan ki fiyatı yaklaşık 500 Euro civarında.

*Fiyatlar yurtdışı fiyatlarıdır.

Okuyucu Yorumları