Size şefkatle sarılacak robotlara hazırlanın; çünkü geliyorlar

Evlerimizde kullanabileceğimiz robot teknolojileri, evde kendi kendine dolaşan yuvarlak elektrik süpürgesinden öteye geçmeye hazırlanıyor ve kısa bir süre size şefkatle sarılacak bir robotunuz olursa sakın şaşırmayın.

Size şefkatle sarılacak robotlara hazırlanın; çünkü geliyorlar

Dokunmatik ekranlı akıllı telefonların piyasaya çıkmasından beri dünya "bir sonraki büyük şey" beklentisi içinde yaşıyor ama o şey bir türlü ortaya çıkmayı başaramadı. Fakat teknoloji şirketleri şimdi sonraki büyük şeyi bulduklarını düşünüyorlar.

Yapay zeka servisleri, dünya çapında büyük ilgi görüyor ve çok da işe yarıyorlar ama yine de tek başına dünyayı değiştirmek için yeterli değiller. Teknoloji devleri, yapay zeka için yaptıkları yatırımları, robot donanımlarıyla birleştirerek evlerimizde kullanabileceğimiz akıllı yardımcılar üretmeye çalışıyorlar. Yani yakında evlerimizde, yerleri süpürmek için dolaşan küçük yuvarlak robotların yerine, insansı formuyla insan boyutunda robotlar görmeye başlayabiliriz.

Sevgi gösterisi yapan ve şefkatle sarılan robot

Norveçli bir şirket, kısa süre önce, yeni insansı robotunu tanıtmak ve evinizde nasıl güvenle çalışabileceğini göstermek için kısa bir video yayınladı. Videoda, ev sahibi kız ayakkabısını giyerken, robot ona yerdeki sırt çantasını uzatıyor. Daha sonra da ev sahibi ve robot birbirleriyle sevgi dolu şekilde sarılarak mutlu bir aile tablosu çiziyorlar.

Bu robotlar ne iş yapacak?

Norveçli 1X şirketinin geliştirdiği NEO Beta şimdilik ticari bir ürün olarak evlere girecek gibi görünmüyor ama yakında yetenekleri geliştiğinde ve bu robota dair alıcılar kapıda kuyruk olmak istediğinde, sadece 1X değil, diğer teknoloji şirketlerinin de binlerce dolarlık robotları kutulayıp kutulayıp insanların evlerine postaladıklarını görebiliriz. İşte o gün, "Sonraki büyük şey" fenomeni gerçekleşmiş olacak.

Böylece robot kardeşlerimiz evde temizlik, bulaşık, yatak yorgan toplama, perdeleri asma, hamur açma, fasulye ayıklama, dolma doldurma gibi işlerle de meşgul olabilecekler.