Yukarıda gördüğünüz "Ozobranchus jantseanus" isimli parazit, yakın zamanda Doğu Asya'da bulundu. Bakıldığı zaman çok da bir şey ifade etmeyen parazit, aslında onu birçok organizmadan daha önemli kılan bir özelliğe sahip: Sıvı nitrojen içerisinde 24 saate kadar yaşayabilmek! Merak edenler için ufak bir bilgi verelim; bilindiği kadarı ile -321 F ya da bir diğer değişle -196 C, herhangi bir canlının hayatta kalabileceği en düşük dereceyi belirtiyor. Genelde sıcaklık düştükçe suyun içerisindeki hücreler donar, genişler ve zarlarının yırtılması sonucunda ölürler.
Esasen daha önceleri de "Tardigrades" ("Water Bears" olarak da biliniyor) ve "Drosophilid fly"ların bir türü olan "Chymomyza costata" sıvı nitrojen altında bir saat hayatta kalmayı başarmışlardı. Fakat Ozobranchus jantseanus 24 saat ile bu süreyi resmen katladı. Onu diğer parazitlerden farklı yapan bir diğer özelliğiyse, bilinen en düşük doğal sıcaklık miktarı olan -90 derecede tam tamına dokuz ay hayatta kalabilmiş olması. Hatta yapılan açıklamalara göre, bazıları 32 aya kadar yaşamayı başarabilmiş.
Kısacası bu parazitler daha önce görülmemiş bir dayanıklılığa sahipler. Şimdilik bu dayanıklılığı neye borçlu olduklarına dair hiçbir bilgi yok ama bilim adamları konu hakkında çalışmalarını sürdürüyorlar.