SiSoft Sandra 2011 Lite ile PC'nizi keşfedin!

Efsane yazılım SiSoft Sandra'nın yeni sürümü hazır! İşte tüm yenilikler ve indirme bağlantısı...

Sandra 2011 ile tanışın!

SiSoft Sandra, uzun zamandır en iyi benchmark programlarının arasında yer alıyor. Donanım testlerinde işlemci, sabit disk, grafik kartları gibi bileşenlerin hızlarını ölçmede sıklıkla kullanılan program, daha ileriye gidip örneğin bellek bant genişliğini de test edebiliyor.

SiSoft Sanrda, her sene yeni bir sürüm yayınlıyor ve 2011 sürümü yakın zamanda piyasaya sürüldü. SiSoft Sandra'nın tam sürümü ücretli, ancak ücretsiz sunulan Lite sürümü de isminin aksine oldukça zengin özelliklere sahip. Peki Sandra'nın bu en son sürümünde hangi yenilikler var? Programdaki en önemli geliştirmeleri ve yenilikleri haberimizin devamında sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni hız testleri

Hız testleri donanım incelemelerinde bileşenin hızın belirlemede sıklıkla kullanılıyor. Ancak hız testi herkesin işine yaraybilir: bilgisayarınızın hızını başkalarınınkiyle karşılaştırabilir, hangi bileşenlerinizin yükseltmeye ihtiyaç duyduğunu karar verebilir veya bilgisayarınızdaki sorunlu bir bileşenin hangisi olduğunu gün ışığına çıkarabilirsiniz.

Yeni hız testleri

Yeni hız testleri
Yeni sürümde GPGPU, Şifreleme, Medya Kod Dönüştürme ve Blu Ray testleri eklenmiş

SiSoft Sandra 2011 Lite'da şu üç yeni hız testi eklenmiş: GPGPU testi, bilgisayarınızın şifreleme performansını test eden Cryptology, medya kodlayıcıların performansını ölçen Media Transcoding ve Blu-Ray. Son iki test muhtemelen çoğu kullanıcının ilgisini çekecektir.

Programın yeni sürümü, sonuçlardaki donanım karşılaştırma özelliğine de yenilikler getiriyor. Bir çok hız testi programı size sadece kendi bilgisayarınızın performansını gösteren tek bir sonuç veriyor. Ancak Sandra'nın donanım hız testleri sonuçlarından oluşan dev kitaplığı sayesinde bileşeninizin performansını benzer donanımlarla karşılaştırmanız çok kolay hale geliyor. Yeni sürümde ise bu özellik daha da geliştirilmiş ve bu sayede donanımınız için bir yükseltme seçmeniz daha kolay.

Bilgisayarınız hakkında bilgiler

Bilgisayarınız hakkında bilgiler
Açıklayıcı grafikler, Sandra'yı rakiplerinin bir adım önüne geçiriyor

Bilgisayarınız hakkında bilgiler

SiSoft Sandra 2011 Lite
'ın sunmaya devam ettikleri arasında bilgisayarınız hakkında bilgiler toplamak da var. Bilgisayarınız hakkındaki bazı bilgileri sadece Windows'u kullanarak bulmanız sorun olabilir. RAM'inizin saat hızı, anakartınızın hangi çipseti kullandığı gibi bilgileri Sandra ile elde etmeniz mümkün. Bu bilgiler SiSoft Sandra 2011 Lite'da Hardware (Donanım) ve Software (Yazılım) bölümlerinde bulunuyor.

Programın diğer faydalı bir bölümü ise Tools (Araçlar). Burada örneğin Burn-in testi ile bilgisayarınızın yüksek yükleme altında nasıl davrandığını görmeniz, rapor aracıyla bilgisayarınızın özelliklerinin bir metin dosyası çıktısını almanız mümkün.

Sonuç

SiSoft Sandra 2011 Lite, tüm bilgisayar meraklılarının sahip olması gereken bir program. Program hız testi ve bilgisayar bilgileri sağlamak konusunda oldukça başarılı; karşılaştırma özelliği ise bilgisayarını yükseltmek isteyen kullanıcılar için inanılmaz derecede faydalı.

SiSoft Sandra 2011 Lite'ı buradan indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları