Siri'ye Android cevabı: Iris!

Android geliştiricileri iPhone 4S'in Siri'sine 8 saatte geliştirdikleri "Iris" ile karşılık verdi!

Siri'ye Android cevabı: Iris!

iPhone 5'i beklerken iPhone 4S'i görünce hayal kırıklığına uğrayanların bir kısmı, iOS'a eklenen kişisel asistan Siri ile çabuk kaynaştı. Zira kişisel işlerinizi sizin yerinize yapan, not alan, kaydeden, size cevap veren bir yardımcı fikri, insanlara cazip geldi.

iOS 5 ve iPhone 4S birlikteliğinin en etkili silahlarından birisi olan Siri çok ses getirdi. iOS'un en büyük rakibi android ise gayrıresmi yollardan karşılık verdi. Hem de tam 8 saatte! Siri'nin karşısına çıkacak rakibin adı da kendisinin tersten okunuşu: Iris.

Iris, Dexetra tarafından gerçekten de 8 saatte yazılmış bir kişisel asistan. Ses tanıma özelliği ile çalışıyor. Henüz deneme aşamasında ve belki de sorularınızın bir çoğuna istediğiniz cevapları alamayacaksınız ama eğleneceğiniz bir gerçek. Zira sorulan sorulara verdiği karşılıklar bazen kendisinin bir yazılımdan öte bir insan zekasında olduğu düşüncesini uyandırıyor.

İngilizce bilenler için YouTube üzerinde eğlenceli videolar bulunabileceğini hatırlatıp uygulamanın Android Market'ten indirilebileceğini de söyleyelim.

Okuyucu Yorumları