Sinsi sinsi geliyor!

Internet Explorer ve Firefox taht için savaşırken, geri plandaki bu tarayıcıda rekor haberi geldi...

Sinsi sinsi geliyor!

Opera'nın en son internet tarayıcısı indirilme rekoru kırdı. Opera Unite ile Opera 10.10 sürümüne ulaşan tarayıcı bir haftada 12.5 milyon kez indirildi.

Bu rakam, Opera 10'un 10 milyonluk download rekorunu dörtte bir geçmeyi başarıyor. Opera'nın Unite'ı kişisel bir internet sunucusu ve bu yeni sürümün download başarısı büyük bir rol oynuyor.

1991'den 2009'a tüm internet tarayıcılar... Tıklayın...

Opera CEO'su Jon von Tetzcher "Bu derece muazzam indirme rakamlarıyla, internet kullanıcılarının ihtiyaçlarına gerçekten hitap ettiğimize inanıyoruz" dedi. Sözlerinin devamında "Opera 10.10 görsel olarak daha iyi görünüyor ve teknolojik açıdan daha önce hiçbir internet tarayıcının yapamadıklarını yapabiliyor. Opera Unite'ın zaman içerisinde internette veri erişimi ve paylaşımı konusundaki anlayışı değiştirebilecek güçte olduğuna inanıyoruz" dedi.

"Windows 7 ile birlikte yayılacak"

Opera, seçim ekranına umut bağlıyor

Opera Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7 ile birlikte Opera'nın da Pazar payının artacağını umuyor. Avrupa Birliği'nin baskısı sonucu, Microsoft Windows işletim sistemlerinde Internet Explorer varsayılan tarayıcı olmayacak.

Microsoft, Windows 7'de kullanıcıların karşısına bir internet tarayıcı seçim ekranı getirecek. Bu ekranda farklı internet tarayıcılar listelenecek ve kullanıcılar buradan tercihlerini yaparak varsayılan tarayıcılarını seçecekler.

Opera bu konuda istediği değişiklikler yapılana kadar pek çok defa itiraz etmişti. En son itirazda alfabetik sıralamaya da itiraz eden Opera, tarayıcıların rastgele sıralanması kararının alınmasına sebep olmuştu.

Opera'nın umduğunun aksine, piyasa uzmanları bu seçim ekranının Opera'ya değil, Mozilla Firefox ve Google Chrome'a fayda sağlayacağını öngörüyor.

Download: Opera 10.10

Okuyucu Yorumları