Sinema salonları için dev LED ekran ürettiler

Sinema salonlarına dev beyaz kumaş perdeler germe dönemi geride kalıyor olabilir. Teknoloji şirketleri, sinema salonları için, kendi sistemine sahip dev ama incecik LED ekran ürettiler.

Sinema salonları için dev LED ekran ürettiler

Çin'in Nanjing Deji Plaza kentindeki Xinjiekou Uluslararası Sineması, dünyanın ilk "akustik olarak şeffaf" LED film ekranını tanıttı.

DCI (Dijital Sinema Girişimleri) sertifikasına sahip türünün ilk örneği olduğu bildirilen dev ekran, LED ekranlar üreten Unilumin tarafından geliştirildi. Bu yeni ekran geleneksel IMAX ekranlarına bir alternatif oluşturacak.

20,48 metre genişliğinde ve 10,8 metre yüksekliğinde olan ekran, 4K çözünürlükte 96 kare hızı ve 300 nitlik en yüksek parlaklık seviyeleri sunmak için UCine LED film projeksiyon sistemini kullanıyor. Bu teknolojinin son derece net, pürüzsüz ve istikrarlı bir görüntü kalitesi sunduğu bildiriliyor.

Yeni ekran, "görsel mükemmelliğine" ek olarak, izleyicilerin gözlerini korumak için zararlı mavi ışık emisyonlarını azaltan TÜV düşük mavi ışık sertifikasını da aldı.

Bu ekranda gösterilen ilk filmse Çinli yönetmen Liang Cao'nun animasyon aile macerası "The Royal Cat"in ön gösterimi oldu.

"Beyaz perde" kavramının tabutuna bir çivi daha çakıldı

Unilumin Group, 5 ila 20 metre arasında değişen çeşitli boyutlarda LED film ekranları üretiyor ve Çin'de artık kumaş sinema perdelerini LED ekranlarla değiştirmeye kararlı görünüyor.

Unilumin, Nanjing dışında Los Angeles'taki Regency Tiyatrosu ve Hainan eyaletindeki San Ya sinemasında başarılı projeler gerçekleştirdi. Unilumin'i ayrıca Las Vegas'taki Sphere eğlence mekanının kontrol sisteminin oluşturulmasından da tanıyoruz.