Simpsonlar yine bildi mi? Dizinin yazarından yorum var...

Ünlü çizgi dizi Simpsonlar (The Simpsons) önemli olayları önceden tahmin ettiği yorumlarıyla sık sık gündeme geliyor. Simpsonlar'ın bu kez de ABD'de adaylıktan çekilen Biden'ın desteğini açıkladığı Kamala Harris'i bildiği yorumları yapılıyor. İşte o yoruma neden olan bölüm:

Simpsonlar yine bildi mi? Dizinin yazarından yorum var...

X kullanıcıları, Simpsons’ın 2000'de yayınlanan bir bölümünde Lisa Simpson'ın, 2021'deki yemin töreni sırasında ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in giydiğine benzer mor bir takım elbise içinde yer almasına dikkat çekti. Bu “tesadüf” ABD başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekildiğini açıklaması ve Kamala Harris’e destek vermesi sonrasında bir anda viral oldu. (Bahsedilen fotoğraf için tıklayın)

TAKIM VE KOLYE ÇOK BENZEYİNCE...

Harris, Biden'ın 20 Ocak 2021'de düzenlenen yemin töreninde Christopher John Rogers tarafından tasarlanan mor bir takım, Sergio Hudson tasarımı ayakkabılar ve Wilfredo Rosado'dan bir kolye tercih etmişti. Oyuncu ve Real Housewives of Atlanta mezunu Claudia Jordan, Harris'in Simpson'la yan yana çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, “Simpsonlar bunu zaten tahmin etmişti” yazdı.

Bir başka kullanıcı ise, “Simpsons yine yaptı yapacağını! İşte 11. sezonun 17. bölümünden (2000 yılında) Lisa Simpson'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk kadın başkanı olarak Başkan Trump'tan sonra ülkenin nasıl iflas ettiğini anlattığı bölüm. Ve işte Kamala da Biden'ın yemin töreninde aynı kıyafeti giyiyor” dedi.

Bir diğer kullanıcı şöyle dedi: 'Simpsons’ta Lisa'nın Birleşik Devletler Başkanı olduğu zamanı hatırlıyor musunuz? O Kamala Harris miydi?”

Bahsi geçen bölüm, 19 Mart 2000 tarihinde yayınlanan Bart to the Future adlı bölüm. Hikayede, aile bir Kızılderili kumarhanesini ziyaret ediyor ve burada 10 yaşında girmek için çok küçük olan Bart'ın otuz yıl sonrasına bakışı gösteriliyor. Lisa başkan seçiliyor ve mor takımını giyerken görülüyor.
Bölümde başkan olan Lisa, “Bildiğiniz gibi Başkan Trump'tan büyük bir bütçe sıkıntısı devraldık” diyor.

Bölümü kaleme alan Dan Greaney Mart 2016'da The Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada bölümün “Amerika'ya bir uyarı olduğunu” söylemişti: “Ve bu, dibe vurmadan önceki mantıklı son durak gibi görünüyor. Amerika'nın çıldırması vizyonuyla tutarlı olduğu için bu şekilde sunuldu.”

SİMPSONSLAR YAZARINDAN YANIT VAR

The Simpsons yazarı Al Jean ise ikilinin fotoğrafını paylaşarak altına “The Simpsons “tahmin”inin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” notunu düştü.