Şimdi de "eşin seni aldatıyor" diyerek vuruyorlar

Siber korsanlar, insanları mağdur edip dolandırmak için her yolu deniyorlar ve şimdi de insanlara "eşin seni aldatıyor" konulu bir e-posta göndermeye başladılar.

Şimdi de "eşin seni aldatıyor" diyerek vuruyorlar

Büyük olasılıkla meşhur "sextortion" e-posta dolandırıcılığını duymuşsunuzdur. Bir e-postada bilgisayar korsanları, sizi web kamerası aracılığıyla bazı müstehcen görüntüleri izlerken kaydettiğini iddia ediyordu ve yüksek bir fidye ödemediğiniz takdirde sizi arkadaşlarınıza ve ailenize haber vermekle tehdit ediyordu.

Bilgisayar korsanları şimdi bu dolandırıcılığın 2018'deki öyküyle devam etmeyeceğini fark etmiş olacaklar ki, yeni bir numaranın peşine düştüler. Reddit kullanıcılarının fark ettiği yeni e-posta dolandırıcılığına göre, korsanlar artık "eşin seni aldatıyor" konulu bir posta göndermeye başladılar. Bu posta, aynı zamanda bu iddiayı destekleyecek kanıtları size göstermeyi vaat ediyor.

E-postada kurbanın ve eşinin isimleri de yer alıyor, böylece kurbanlar e-postanın doğru olduğuna inanmaya başlıyor. Hatta korsanlar bazen nadiren kullandığınız göbek adı gibi elde edilmesi zor bilgileri dahi biliyor.

O web bağlantısına sakın tıklamayın!

Korsanlar, gerekli bilgileri almanız için sizi bir de web sitesine yönlendiriyor ki, bu oltaya düşüp web sitesine tıklarsanız, bilgisayarınıza zararlı yazılımlar inmeye başlıyor ve kısa süre içinde korsanların elinde oyuncak oluyorsunuz.

Eğer benzer bir e-posta alırsanız, açmadan silmenizde yarar var.