Silikon Vadisi'nde bir bahçede gömülü olarak bulunan, içine beton doldurulmuş gizemli Mercedes kime ait?

Silikon Vadisi'nde bir bahçede gömülü halde bulunan, üstelik içine beton torbaları doldurulmuş olan gizemli Mercedes herkesi şaşırttı. Peki bu Mercedes neden gömülmüştü; kime aitti? Gizemli hikayesinde neler var?

Silikon Vadisi'nde bir bahçede gömülü bulunan gizemli Mercedes kime ait?

Yetkililer, geçtiğimiz hafta bir Silikon Vadisi konağının arka bahçesinde yaptıkları kazıda bir otomobili ortaya çıkardılar ve sonrasında otomobilin hikayesi ve sahibi hakkında pek çok soru ortaya çıktı.

The Guardian'ın söylediğine göre, Silikon Vadisi'nde bulunan zengin bir California banliyösü olan Atherton'daki peyzajcılar, bir konağın arka bahçesinde şaşırtıcı bir keşif yaptı. Yetkililere, geçtiğimiz hafta konağın arka bahçesinde toprağın yaklaşık 1,5 metre altına gömülü bir Mercedes-Benz bulunduğu bildirildi. Bu hafta sonu, yetkililer bir kazı ile otomobili yüzeye çıkardıktan sonra sadece kullanılmayan beton torbalarıyla dolu olduğunu fark etti. Kazıda hiçbir insan kalıntısı bulunamadı.

The Guardian'ın bildirdiğine göre Atherton Polisi yaptığı açıklamada, "Bu inceleme olay yerinde olağandışı veya şüpheli bir şey ortaya çıkarmadı ve hiçbir insan kalıntısına rastlanmadı" dedi ve devam etti: "Olay yeri incelememizi sonuçlandırdık."

Malikanenin bahçesinde yapılan kazının kuş bakışı görüntüsü. Gömülü Mercedes bu alanda bulundu.Guardian

Toprak altından çıkan Mercedes kime ait?

Mercury News'in daha ayrıntılı bir haberine göre, otomobil, sigorta dolandırıcılığı da dahil olmak üzere geniş bir suç faaliyeti geçmişi olan Johnny Bocktune Lew'e aitti. İddiaya göre Bocktune, 1992'de otomobilin Stanford'daki bir alışveriş merkezinden çalındığını ihbar etti ve sigorta ödemesinden 87.000 dolar aldı. Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, bu miktar, enflasyona göre ayarlandığında günümüzde 180.000 doların üzerine denk geliyor.

San Mateo İlçe Bölge Savcısı Steve Wagstaffe Mercury News ile yaptığı görüşmede “Bu hikayede en az 15 bölüm var ve biz sadece iki bölümü biliyoruz. Diğer bölümleri bulup bulamayacağımızı bilmiyorum, ama umarım buluruz çünkü bu çok ilginç bir hikaye" dedi.

Bu açıklamalara rağmen, sorular devam ediyor. Beton torbaları neden otomobile koyulmuştu? Ayrıca Wagstaffe, Lew tarafından çalındığı bildirdiğinde Benz'in muhtemelen yeni olduğuna dikkat çekti ve Lew'in bu potansiyel dolandırıcılıktan mutlak bir kazanç sağlamayacağını söylüyor. Lew, 2014 yılında malikaneyi sattı ve bir yıl sonra hayatını kaybetti.