Silicon Valley Bank Kapatıldı

ABD’nin en büyük 18. bankası konumunda olan Silicon Valley Bank battı. Bankanın iflası, 2008'deki küresel finansal krizinden bu yana ABD'de kayıtlara geçen en büyük banka iflaslarından biri oldu.

Silicon Valley Bank Kapatıldı

Kısa bir süre önce hisseleri işleme kapatılan ve ABD’nin en büyük 18. bankası konumunda olan Silicon Valley Bank’ın operasyonları durduruldu. Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre düzenleyici kurum, Silicon Valley Bank’ın kapatılması kararı aldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük 18. bankası konumunda olan Silicon Valley Bank’ın hisseleri yüzde 63’ün üzerinde değer kaybı yaşamıştı. Banka hisseler de yaşanan bu yüksek değer kaybı sonrasında borsa işlemlerini askıya aldı. Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre düzenleyici kurum, Silicon Valley Bank’ın kapatılmasına karar verdi.

Silicon Valley Bank’a alıcı olarak Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) atandı. Silicon Valley Bank, bu yıl iflas etmiş olan ilk FDIC sigortalı banka kurumu oldu. Banka bununla birlikte Büyük Durgunluk’tan bu yana en büyük banka başarısızlığı olarak tarihe geçti. Son olarak Silicon Valley Bank’ın kapatılma kararı, kripto dostu banka olan Silvergate’in operasyonlarını durdurma planlarını açıklamasının ardından geldi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.