Sid Meier's Civilization serisi, yeni bir oyunla geri dönüyor

En önemli strateji oyun serilerinden biri olan Sid Meier's Civilization, yeni bir oyun ile geri dönmeye hazırlanıyor.

Yeni Civilization geliyor

Sid Meier's Civilization serisi, 90'ların başında karşımıza çıktığından beri altı ana oyuna ve çok sayıda yan oyuna ev sahipliği yaptı. Ve şimdi geliştirici Firaxis Games, bir sonraki Civilization oyununun geliştirilmekte olduğunu müjdeledi. Bu, büyük ihtimalle yedinci ana oyun olacak.

Twitter’da yapılan duyuruya bir fragman ve hatta bir oyun ismi bile eşlik etmiyor. Bu nedenle, oyunun resmi olarak ne zaman tanıtılacağı belli değil. Şimdilik sadece, Civilization VI tasarımcısı Ed Beach’in yeni projeye kreatif direktör olarak katılacağını biliyoruz.

Firaxis’te değişim zamanı

Aynı zamanda, Firaxis'in içinde de bazı önemli değişiklikler oluyor. Stüdyo Başkanı Steve Martin ve XCOM oyun direktörü Jake Solomon'ın stüdyodan ayrılacağı doğrulandı. Martin, 32 oyun lansmanı boyunca 27 yıldır Firaxis ile birlikteydi. Yerine atanan isim ise Heather Hazen. Hazen, 2020'den beri Firaxis'te Operasyon Direktörü olarak çalışıyor ve daha önce Epic Games (Fortnite) ve PopCap'te (Plants vs. Zombies ve Bejeweled) görev almıştı.

Jake Solomon ise, 23 yıllık görev süresinden sonra Firaxis'ten ayrıldı. XCOM ve War of the Chosen projelerinin ardından, en son oyunu, yayıncı Take-Two'nun satış hedeflerini kaçırmış gibi görünen Marvel's Midnight Suns adlı taktik oyunuydu.