Serveti, beş yıl içinde tam 30 kat arttı

Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang, sadece beş yıl içinde 30 kat artan muazzam servetiyle artık en zenginler listesinin bir üyesi.

Serveti, beş yıl içinde tam 30 kat arttı

Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang’ın net değeri, beş yıl içinde 3 milyar dolardan 90 milyar dolara çıktı. Böylece Huang, Dünya’nın en zengin 20 insanı arasına girdi.

CNBC tarafından bildirildiği üzere, bu muazzam servetin ana kaynağı, Huang’ın sahip olduğu yaklaşık 86,76 milyon Nvidia hissesinden oluşuyor.

Nvidia, 1993 yılında oyun grafik kartları üretmek üzere kuruldu ve bunlar giderek artan fiyatlara satılmaya devam ederken, artık şirketin odak noktası yapay zeka gibi diğer popüler sektörlere doğru kaydı. Kısa bir süre önce Dell Technologies World 2024’te de Dell’in “ofise dön ya da bana yardım et” teşvikleriyle yapay zeka fabrikaları iş birliğini genişlettiğini duyurdu.

Huang, Covid-19 salgınının zirveye ulaşmasından sonra ve OpenAI ve ChatGPT’nin yükselişinden önce 2022’de hisse değerlerinin düşük bir seviyeye ulaştığı dönemde sahip olduğu hisse miktarını arttırarak bu ani değer yükselişine ulaştı.

Ayrıca Huang’ın değer artışı yakın zamanda durmayacak gibi gözüküyor. Nvidia’nın 2024 ilk çeyrek kazançlarını açıklamasının ardından hisselerinin 1.000 doların üzerine çıktığı ve şirketin dünyanın en değerli şirketi olma yarışında Apple ve Microsoft'a daha da yaklaştığı haberinin ardından serveti yakında daha da yükselebilir.

Nvidia’nın piyasa değeri şu anda 2,5 trilyon dolar civarında, yani Apple’ın sadece birkaç adım gerisinde yer alıyor ve yakında Cupertinolu devi geçebilir gibi gözüküyor.