Seks partili garip bir Microsoft iddiası!

Microsoft hakkında pek çok garip iddia duymuş olabilirsiniz, ama bu seferki biraz ağır olmuş...

Seks partili garip bir iddia!

Saygın haber sitelerinden Register'ın ortaya attığı bir iddia gündeme kelimenin tam anlamıyla bomba gibi düştü! İddialara göre Microsoft'un İsrail ve Türkiye'den bazı distribütörlerinin katıldığı bir tekne partisinde çok ilginç şeyler yaşandı. İsrail'in en büyük Microsoft distribütörlerinden biri olan EIM'in yaptığı açıklamaya göre söz konusu teknede Microsoft veya Microsoft adını çalışan kişiler tarafından davet edilmiş fahişeler ve uyuşturucu bulunuyordu. Tekne gezisini düzenleyen kişiler davetlileri kadınlarla seks yapmaya ve yasaklanmış maddeleri kullanmaya ikna etmeye çalıştılar.

EIM'den adını açıklamak istemeyen bir yetkili ise kendilerinin bu özel partiye katılmamaları üzerine Microsoft'un EIM ile anlaşmasını iptal ettiğini söyledi.

Biraz araştırıldığında ise ortaya olayı aydınlatan ilginç bilgilere ulaşılabiliyor: 2005 yılında gerçekleştiği iddia edilen bu seks partisinin ardından 2006 yılında gerçekten de Microsoft EIM ile anlaşmasını iptal etmiş ama gerekçe olarak EIM'in satış rakamlarında yanlış beyanda bulunduğu ve sahteciliğe başvurduğunu söylemişti.

Düşen gelirlerden seks partisine nasıl gelindi?

Düşen gelirlerden seks partisine nasıl gelindi?

Asıl önemli olan gelişmeler ise bundan sonra yaşanmış: Bu olay üzerine EIM'in geliri yaklaşık yarı yarıya düştü ve Microsoft'a yaklaşık 4,3 milyon TL karşılığında bir dava açtı. Microsoft ise EIM'nin sözleşme dışına çıktığı ve şirketi zarar uğrattığı gerekçesi ile kendi davasını açmış ve EIM'den 6 milyon TL karşılığı bir tazminat istemişti.

Microsoft, bu iddiaya kısa ve öz bir yanıt vererek olayı kapattı: "Cevap vermeye bile değmez..."

CHIP Online yorumu:
Öyle görünüyor ki EIM, Microsoft'la olan anlaşması suya düşünce böyle çirkin bir iddia ile ortalığı karıştırmaya çalışıyor; üstelik işin içine isim vermeden Türkiye'yi de karıştırıyor. Microsoft gibi bir şirketin, bir distribütörüne, düzenlediği partiye katılmadığı için yol vermiş olması çok da inandırıcı görünmüyor; hele konu bahsi geçen tipte bir partiyse... Zaten Microsoft'un konu hakkındaki açıklaması da iddianın ne kadar ciddiye alınabileceğini net bir biçimde ortaya koyuyor...

Okuyucu Yorumları