Şehir Değiştirdi Diye Google Hesabından Oldu!

Google, sadece başka bir şehire taşındı diye bu Android kullanıcısının hesabını devre dışı bıraktı!

Bir garip Google hadisesi!

Bir Android kullanıcısının başına muhtemelen hiç kimsenin tahmin edemeyeceği çok tuhaf bir hadise geldi. Reddit'te yer alan gönderiye göre, bir şehirden başka bir şehire giden Android kullanıcısı sadece şehir değiştirdiği için Google hesabından oldu.

Google destek ekibinden yapılan açıklamaya göre bu ilginç durumun temel nedeni kullanıcının değişen adres detaylarının fatura bilgilerinde bir karışıklığa yol açması ve firmanın bir sahtekarlığı önlemek için böyle bir önlem alması.

Diğer yandan Google tarafından kullanıcıya yapılan ilk açıklama da aslında oldukça ilginç. Zira hesabın kapatılmasıyla ilgili kullanıcıya detay vermekten kaçınan Google kendisine sadece şunu söylemiş: "Politikalarımız gereği bir hesabın kapatılmasının spesifik nedenlerini tartışmıyoruz."

Kullanıcı Google'a bu noktadan sonra ne yapabileceğini sorduğunda, ekip kendisini bir siteye yönlendirmiş ve hesabının yeniden aktive edilmesi için sürücü belgesi ve kredi kartını taratıp bunları paylaştıktan sonra 24 saat beklemesi gerektiğini söylemiş.

Fakat kullanıcı bütün denilenleri yaptıktan sonra, gerekli olan süreyi de beklese de hesabın açılmaması ve Google'ın bu konuda bir açıklama yapmaması da ayrı bir tuhaflık olarak dikkat çekiyor.

Kullanıcı her ne kadar başka bir Google hesabına geçmenin kendisine birçok zorluk çıkartacağını ifade etse de Google'ın halihazırda sunduğu tek çözüm kullanıcının başka ve yeni bir hesap oluşturması yönünde.

Okuyucu Yorumları