SEC, Paxos’a Dava Açmayı Planlıyor

SEC, Pax Dollar (USDP) ve Binance USD (BUSD) tokenlerinin arkasında yer alan stablecoin ihraççısı Paxos’u ikinci stablecoin üzerinden dava açmayı düşünüyor.

SEC, Paxos’a Dava Açmayı Planlıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde yaptığı açıklamalar ve hamleler ile adından sıkça söz ettiriyor. SEC bu kez Binance USD madeni parasını listelediği için bunun kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek Paxos‘a dava açmayı planlıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Pax Dollar (USDP) ve Binance USD (BUSD) tokenlerinin arkasında yer alan stablecoin ihraççısı Paxos’u ikinci stablecoin üzerinden dava açmayı düşünüyor.

SEC, Paxos’a bir Wells Bildirimi yayınladı. Bu bildirim, düzenleyicinin şirketlere planlı icra eylemlerini bildirmek için kullandığı bir mektup olarak düşünebilirsiniz.

Davanın yatırımcıları koruma yasalarını ihlal etmekten açıldığı belirtiliyor. Bu hamle ABD’li düzenleyicilerin borsa FTX’in iyi duyurulan çöküşünün ardından kripto para birimi şirketlerini düzenleme çalışmalarını artırmasıyla geldi. Bununla beraber Binance USD veya BUSD, dolara sabitlenmiş bir stablecoin. Wall Street Journal’a göre; Binance ve Paxos, 2019’da piyasaya sürdü.

Binance yaptığı açıklamada, durumu izlemeye devam edeceğini ve Paxos’un BUSD ihraç ettiğini ve sahibi olduğunu söyledi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.