Satış rakamları açıklandı, sadece birkaç günde tüm maliyetini çıkarttı

11 bit studios’un Frostpunk 2 adlı kıyamet sonrası şehir kurma oyunu, piyasaya sürülmesinin ardından sadece birkaç gün içinde 350.000 kopya satışa ulaştı. Geliştirici ekip, oyunun güncellemeleri ve mod desteği ile oyuncuların geri bildirimlerine önem vererek deneyimi daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Satış rakamları açıklandı, sadece birkaç günde tüm maliyetini çıkarttı

Geliştirici ve yayıncı 11 bit studios'un kıyamet sonrası temalı şehir kurma oyunu Frostpunk 2, geçtiğimiz Cuma günü PC platformunda piyasaya sürüldü. Geliştirme ekibi, oyunun piyasaya sürülmesinin üzerinden yalnızca birkaç gün geçtikten sonra, üretim ve pazarlama maliyetlerini karşılayacak miktarda kopya sattığını duyurdu.

Bu önemli açıklama, oyunun resmi X hesabı üzerinden yapıldı ve oyunun 350.000 kopyayı geçtiği belirtildi. 11 bit studios, yaptığı paylaşımda şunları ifade etti: "Frostpunk 2'yi, bir devam oyununun ne olabileceği konusunda sınırları zorlayacak şekilde herkesin beklemediği bir yöne götüreceğimizi biliyorduk. Elde ettiklerimizle son derece gururluyuz ve geri bildirimlerinizle oyunu gelecek düzeltmeler ve yamalarla geliştirmeye devam edeceğiz."

Güncellemeler ve Mod Desteği

Geliştirme ekibi, Cuma günü oyuna yönelik bir Birinci Gün Yaması yayınlayarak oyun dengesi değişiklikleri, iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri gerçekleştirdi. Ayrıca, oyuncuların özel haritalar ve senaryolar oluşturmasına imkan tanıyan ve kendi modellerini eklemelerine olanak veren oyunun mod aracı FrostKit'in beta sürümünü de kullanıma sundular.

Mevcut Platformlar ve Gelecek Planları

Frostpunk 2, şu anda Steam, Epic Games Store, GOG ve Microsoft Store'da mevcut. Ayrıca, Microsoft'un PC Game Pass veya Xbox Game Pass Ultimate hizmetine abone olanlar için de erişilebilir durumda. Oyun, Nvidia GeForce NOW hizmetinde de bulunuyor. Ekip, gelecekte Frostpunk 2'nin Sony'nin PS5 ve Microsoft'un Xbox Series X|S konsolları için sürümlerini yayınlamayı planladıklarını da duyurdu.