Samsung'un yeni RAM çipleri, ultra ince iPhone'un yolunu açabilir

Samsung'un normalden fazlasıyla ince olan yeni RAM çipleri, Apple'ın iddia edilen ultra ince iPhone'u da dahil olmak üzere ince akıllı telefonların yolunu açabilir.

Samsung'un yeni RAM çipleri, ultra ince iPhone'un yolunu açabilir

Söylentilere göre Apple, önümüzdeki yıl iPhone 17 Slim (veya iPhone 17 Air) olarak adlandırılabilecek çok ince bir iPhone üretecek. Bu cihazın, Apple’ın M4 iPad Pro ile uyumlu daha ince cihazlar oluşturma planının bir parçası olduğu bildiriliyor.

Ancak Apple’ın bu tür çok ince bir iPhone 17 telefonu sunması için bazı temel bileşenleri tedarik edebilmesi gerekiyor. Öncelikle bu telefonların, daha kalın modellerle karşılaştırılabilecek bir pil ömrü sunabilen ince, yüksek yoğunluklu bir pile sahip olması gerekiyor. M4 iPad Pro ve ultra ince Honor katlanabilir telefonları gibi diğer cihazlarda benzer piller görüldüğü için, bunun mümkün olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu pille beraber çalışacak, mevcut işlemcilerden daha hızlı ve daha verimli yeni nesil bir çipin kullanılması da gerekiyor. Ayrıca böyle bir telefon için RAM gibi diğer bileşenlerin de inceltilmesi gerekebilir.

İşte bu noktada devreye, Samsung’un yeni "aşırı ince" RAM çipi girebilir.

Elbette ince iPhone 17'nin seride yer alabilmesi için, çok fazla veri işleyen bir yapay zeka cihazı olması da gerekecek. Ayrıca Apple, Apple Intelligence yeteneğine sahip cihazların işlerini yapılabilmesi için en az 8 GB RAM’e ihtiyaç duyduğunu da daha önce belirtmişti.

Tabii ki bu durum, Samsung’un “cihaz içi yapay zeka” için geliştirdiği sektörün en incesi yeni LPDDR5X RAM paketlerinin ultra ince iPhone’lar için tasarlandığı anlamına gelmiyor. Hatta Samsung’un bu konuda Çinli rakiplerinin gerisinde kaldığını da hatırlatmakta fayda olabilir. Ancak bu ince RAM çiplerinin yaygınlaşması, Apple’ın planladığı iddia edilen ince bir iPhone’u (ve muhtemelen Samsung’un benzer bir telefonunu) daha olası kılıyor.