Samsung'un yeni patenti, eski bir telefonu geri getiriyor

Samsung'un ortaya çıkan yeni patenti, bir dönemin ikonik telefonu LG Wing'e oldukça benzeyen, sıra dışı bir telefonu işaret ediyor.

Samsung'un yeni patenti, eski bir telefonu geri getiriyor

Kısa bir süre önce Samsung yeni nesil Galaxy Z Flip6 ve Galaxy Z Fold6 katlanabilir telefonlarını tanıttı. Ancak yeni keşfedilen patentlere bakılırsa şirket, daha farklı bir telefon tasarımı için de çalışıyor olabilir.

MySmartPrice tarafından Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) verilerinde tespit edilen yeni patentte gerçekten farklı bir Samsung cihazı görülüyor. Patentte görülen bu yeni Samsung cihazı, ilginç bir şekilde artık üretilmeyen LG Wing telefonuna benzeyen, ancak menteşeye sahip olan bir tasarım kullanıyor.

Bu patentte, telefonun arka kısmının sağ üst köşesinde bir kamera düzeni de görülüyor. Cihazın alt kısmında şarj girişi, mikrofon ve hoparlör ızgaraları bulunuyor. Patentteki yeni Samsung cihazı başlangıçta standart bir telefon gibi görünüyor. Ancak LG Wing gibi bu cihazın da ekranı dönebiliyor.

Ekran döndürüldüğünde, altında ikinci bir ekran daha ortaya çıkıyor. Eklenen menteşe sayesinde dönen ekranın Galaxy Z Flip6 veya serideki daha eski telefonlardaki ikincil ekran gibi bükülüp sabitlenebilmesi mümkün oluyor.

Dönebilen ekrana ve menteşeye sahip olan cihaz, çalışmak için kullanılabilecek tam boyutlu bir ekrana ek olarak altta daha küçük bir ikincil ekran ve bu ikincil ekranda neyin çalıştığını kontrol etmek için bazı kontroller sunuyor.

Ancak bu tür keşiflerde her zaman olduğu gibi, bir patentin alınmasının, patentte gösterilen cihaza benzer bir telefonun satışa sunulacağını doğrulamadığını hatırlatmakta fayda var. Cihaz üreticileri, her yıl binlerce patent başvurusunda bulunuyor, ancak bunlardan yalnızca birkaçı kullanıcıların karşısına çıkıyor.