Samsung'un Yeni Parmak İzi Tarayıcı Planları

Samsung, telefonlarındaki parmak izi tarayıcısını etkileyecek planlar yapıyor!

Samsung'un yeni planı!

Parmak izi tarama denildiğinde piyasanın en güçlü firmaları İsveçli FPC ve ABD'li Synaptics akla geliyor. Bununla birlikte Samsung, Kore'den gelen yeni bir rapora göre alt seviye telefonları için parmak izi tarayıcılarını Güney Kore'deki yerel sağlayıcılardan tedarik etmenin yollarını arıyor.

İddialar doğruysa Samsung, potansiyel ortaklarıyla görüşmeler yapıyor. Anlaşma yapılması halinde yeni ortakları Samsung'a iki milyona kadar parmak izi tarama modülü sağlayacak. Birkaç hafta önce Samsung'un kendi parmak izi tarayıcılarını üretmek istediğini de duymuştuk. Samsung Electronics'in LSI bölümünün geçen seneden bu yana parmak izi tarayıcısı üzerinde çalıştığına inanılıyor ve yeni yongaların 2017'den itibaren ticari hale gelmesi bekleniyor.

Parmak izi tarayıcısının Samsung çatısı altında üretilmesi ve farklı üreticilerden sağlanmansı, firmanın mevcut ortaklarına olan bağımlılığını azaltacak. Bu sayede Samsung'un alt seviye cihazlar için birden fazla kaynaktan büyük miktarlarda toplu sipariş vermesi de kolaylaşacak. Yine de tüm bunların Samsung tarafından resmi olarak doğrulanadığını ve şimdilik bir dedikodudan ibaret olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Okuyucu Yorumları