Samsung'un yeni One UI 5.1 güncellemesi, pil sorununu da beraberinde getirdi

Samsung'un dağıtmaya başladığı yeni One UI güncellemesi, bazı kullanıcılar için ciddi bir pil sorunu ile birlikte geldi.

Samsung'un yeni One UI 5.1 güncellemesi sorunlarıyla geldi

Samsung, geçtiğimiz hafta en yeni One UI 5.1 arayüzünü Android tabanlı üst seviye Galaxy telefonlarından bazılarında kullanıma sunmaya başladı. Ancak bu güncellemeyi telefonlarına yükleyen bazı kişiler sorun yaşadıklarını rapor ediyor. Bu sorunlara hızlı pil tüketimi de dahil.

Android Central aracılığıyla bildirildiği üzere kullanıcılardan bazıları deneyimlerini Reddit'te yayınladı. Birçoğu, One UI 5.1 güncellemesinin bir şekilde telefonlarının pil modunu Maksimum performans moduna geçirdiğini söylüyor. Bu yüzden sorun yaşayan kişilere en kolay çözüm olarak, telefonun pil ayarlarına giderek daha düşük kullanım modlarına sıfırlamaları öneriliyor.

Bu yöntem işe yaramazsa denenebilecek bir başka geçici çözüm daha bulunuyor. Bir kullanıcı, telefonun önbelleğini ve verilerini temizlemek için bir Samsung destek temsilcisiyle görüştüğünü söylüyor. Ancak bu seçeneğin telefonlardaki bazı diğer ayarları da sıfırlayacağını unutmayın. Bu yöntem için Ayarlar > Uygulamalar > Filtre Düğmesi > Sistem Uygulamalarını Göster > Samsung Klavye > Depolama > Önbelleği ve Verileri Temizle seçimlerinin yapılması gerekiyor.

One UI 5.1 güncellemesinin neden bir telefonun pil ayarlarını değiştirdiğine dair henüz bir açıklama yapılmış değil ve Samsung'dan güncelleme sorunları hakkında resmi bir yanıt gelmedi.