Samsung'un son güncellemesi, bu Galaxy telefonları bozdu

Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 serisinden bir telefona sahipseniz, yeni gelecek güncellemelere balıklama atlamamanız daha doğru bir karar olabilir. İşte bunun nedeni...

Samsung'un son güncellemesi, bu Galaxy telefonları bozdu

Eğer eski bir Samsung Galaxy telefonunuz varsa, en son yazılım güncellemesini kabul etmeden önce biraz beklemenizde büyük yarar var. İnternetteki şikayetlere göre, Samsung'un son yayınladığı güncellemenin Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 serisi telefonlarda sorun çıkardığı söyleniyor.

Ayrıca, bazı kullanıcıların Galaxy M51 ve Galaxy A90 modellerinde de sorun çıktığı bildiriliyor. Güncellemeyi indirdikten sonra cihazlar bir önyükleme döngüsünde takılıp kalıyor ve asla tam olarak açılmıyor.

Etkilenen cihazlarda işlevselliği geri kazanmak için fabrika ayarlarına sıfırlama yapılabiliyor. Ancak daha sonra yeni güncelleme almadan fabrika ayarlarıyla kullanmak gerekiyor. Üstelik, yedeklenmemiş veriler de kaybolacağı için bu çözüm ayrıca bir sorun yaratıyor.

Eğer eski bir Galaxy akıllı telefonunuz varsa ve henüz en son güncellemeyi indirmediyseniz, Samsung bu sorun hakkında bir çözüm bulana kadar otomatik güncellemeleri devre dışı bırakmanızı öneriyoruz.

Eski telefonları güncelleme yarışına girmeyin

Ayrıca, tüm eski telefonlar için yazılım desteği sorun yaratabilir. Galaxy S10 ve Galaksi S10+ artık beş yaşına gelmiş cihazlar ve bu süre, şirketlerin düzenli güncellemeler sağlamayı bırakmak istediği bir zaman. Güncelleme yapılsa bile üreticiler dikkatini eski telefonlara değil, yeni telefonlara odaklamak istediği için, eski telefonlarda beklenmeyen yazılım hataları görmek büyük bir olasılık.

Dolayısıyla, hangi marka telefonunuz olursa olsun, 3-4 seneden sonra otomatik güncellemeleri, en azından güncellemenin sorunsuz olduğunu anlayana kadar, kapamanızı tavsiye ediyoruz.