Samsung'dan hem katlanan, hem de kayan yeni bir OLED ekran

Samsung'un hem katlanan, hem de kayarak büyüyebilen yeni OLED paneli ortaya çıktı.

Samsung'dan hem katlanan, hem de kayan OLED ekran

Samsung, geçtiğimiz yıl CES etkinliğinde ekranlarını neredeyse aklınıza gelebilecek her şekilde katladı, ancak bu yıl yeni bir yetenek daha ekliyor. CES 2023'te gösterilen Flex Hybrid OLED mobil ekran, katlanırken, aynı zamanda kayarak hem boyutunu hem de en boy oranını değiştirebiliyor.

Göreceli olarak kompakt olan yaklaşık 4,2 inçlik bir genişlikten başlayan ekrank, üretkenlik için uygun olan 10,5 inçlik 4:3 ekrana açılabiliyor. Sonrasında, 16:10 en boy oranına sahip 12,4 inçlik bir ekran oluşturmak için sağ tarafı kaydırılabiliyor. Özellikle OLED ekran teknolojisinin sunduğu potansiyel olarak mükemmel görüntü kalitesi göz önüne alındığında, bu yeteneği onu eğlence veya içerik oluşturma için çok uygun hale getiriyor.

Ekranın sağ tarafındaki ekstra kalınlığa bakılırsa, ek iki inçlik ekranın, cihazın sağ tarafının altından dışarı doğru yuvarlandığı tahmin edilebilir. Bu teknoloji birleşimi, 12,4 inç, 16:10 OLED tableti etkili bir şekilde ceket cebinizde taşımanıza imkan tanıyabilir ve bu da eğlence veya hareket halindeyken çalışmak için ideal olmasını sağlıyor.

CES 2023'te başka iki Samsung ekranı daha ilk kez gösterilecek. Flex Slidable Solo, bir taraftan kaydırılarak 14 inç OLED panelden daha geniş 17,3 inç ekrana genişliyor. Ve Flex Slidable Duet OLED, aynı dönüşümü yapmak için iki taraftan açılıyor.

Her iki panel de Eylül ayında Intel'in Innovation 2022 etkinliğinde gösterildi, ancak henüz halka tanıtılmadı…