Samsung’un akıllı yüzüğü Galaxy Ring tanıtıldı

Samsung, uzun zamandır beklenen akıllı yüzüğü Galaxy Ring’i nihayet resmi olarak tanıttı. Galaxy Ring özellikleri ve fiyatı haberimizde…

Samsung’un akıllı yüzüğü Galaxy Ring tanıtıldı

Samsung, Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6 ile birlikte, uzun zamandır beklenen yeni akıllı yüzüğü Galaxy Ring’i de resmi olarak tanıttı.

Galaxy Ring, gün boyunca çeşitli sağlık ölçümlerini izlemek için uyurken bile parmağınıza rahatça takabileceğiniz bir akıllı yüzük. Samsung, yaklaşık 3 gram ağırlığındaki cihazın dayanıklılığı korumak için farklı bir içbükey tasarıma sahip Titanyum sınıfı bir kaplamaya sahip olduğunu söyledi.

Galaxy Ring, yüksek basınçlı su aktiviteleri ve dalış için tavsiye edilmese de IP68 su ve toz geçirmezlik derecesi, cihazın yağmur sırasında veya havuzda yüzmek gibi sığ su aktiviteleri sırasında takılmasına izin veriyor.

Galaxy Ring, 18 ila 23 mAh pil kapasitesine sahip dokuz farklı boyutta geliyor ve tek bir şarjla 7 güne kadar kullanım sağlıyor. 361mAh şarj kutusunu, 30 dakikalık bir şarj süresinde pili %40'a kadar şarj edebiliyor.

Giyilebilir cihaz, Bluetooth 5.4 aracılığıyla Android akıllı telefonunuzla eşleşebiliyor ve bir dizi sensörle birlikte geliyor. Galaxy Ring, Samsung Health uygulamasıyla birlikte çalışıyor ve topladığı verilere dayanarak farklı bilgiler sağlıyor. Ancak, tam güçleri yalnızca bir Galaxy akıllı telefon ile eşleştirildiğinde ortaya çıkıyor.

Uyku düzenini anlamak için yapay zeka algoritmaları kullanıyor ve uyku kaliteniz hakkında fikir sahibi olabilmeniz için bir uyku puanı atıyor. Samsung, "Uyku Skoru ve horlama analizinin yanı sıra, uyku sırasındaki hareket, uyku gecikmesi, kalp ve solunum hızı gibi yeni uyku ölçümleri, uyku kalitesinin ayrıntılı ve doğru bir analizini sağlar" açıklamasını yapıyor.

Tabii ki, çeşitli sağlık ölçümleri de dahil olmak üzere ayrıntılı sağlık raporları oluşturmak için Galaxy AI yine devrede. Uyku, aktivite, uyku kalp atış hızı ve uyku kalp atış hızı değişkenliği gibi faktörler genelinde fiziksel ve zihinsel sağlık koşullarınızı analiz ederek hesaplanan bir Enerji Puanı söz konusu.

Galaxy Ring’in fiyatı 399,99 dolardan başlıyor.