Samsung’dan Galaxy A53 alan kimseye şarj cihazı yok, Brezilyalı müşterilere var!

Samsung, Dünya’nın neredeyse her ülkesinde Galaxy A53 ile birlikte şarj cihazı vermiyor. Ama görünüşe bakılırsa bir ülke, bu uygulamaya dahil değil.

Samsung Galaxy A53’te şarj cihazı bilmecesi

Samsung, yeni akıllı telefonlarının neredeyse tümünün kutularından şarj cihazlarını çıkararak, kendi deyimiyle “gezegeni daha temiz tutmaya çalışıyor.” Birçoğunuzun bildiği gibi Galaxy A53 de bunlardan biri. Ancak ilginç bir şekilde Samsung, en azından bir pazarda, yani Brezilya'da, Galaxy A53 müşterilerine şarj cihazları veriyor gibi görünüyor.

Samsung'un Brezilya online mağazasında, kutudan 15W'lık bir şarj cihazı olduğundan bahsedilmiyor. Fakat müşteri temsilcisine konu sorulduğunda, şarj cihazının kutu içerisinde olduğu cevabı geliyor. Yetkili Samsung perakendecisi Americanas'ın SSS sayfası ise, şarj cihazının Galaxy A53 kutusuna dahil edildiğini açıkça belirtiyor. Ayrıca aynı aksesuar, bir Brezilyalı YouTuber'ın Galaxy A53 kutu açma videosunda da görüldü.

Önce Apple’ın, sonra da Samsung'un şarj cihazlarını kutudan çıkartmasının nedeni çevresel kaygılar olarak açıklanıyor. Bunun ardındaki mantık ise, bugün çoğu akıllı telefon kullanıcısının önceki telefonundan kalan bir şarj cihazına sahip oldukları fikri.

Şimdi soru şu: Galaxy A53 neden Brezilya'da bir şarj cihazıyla geliyor? Konuyla ilgili resmi bir açıklama yok, ancak belki de Samsung, Brezilya'da yeterli sayıda müşterinin uyumlu bir şarj cihazına sahip olmadığını hissetti.