ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir yerel mahkemede Samsung'a karşı açılan davada patlayan cihazların Galaxy Note 7'den ibaret olmadığı iddia edildi.
Davaya göre Samsung, "telefonun aşırı ısınma, yanma veya içeriden patlama sonucu ciddi zarar veya sakatlanmalara yol açma riskinden haberdar olmasına rağmen, sorunu halktan gizlemeye çalışıyor". Dava, Galaxy S6 Active'in yaklaşık 13 santimetre boyunda alev püskürttüğünü, kullanıcısının derisini "erittiğini", Samsung'un bu teknolojinin tehlikeli olduğunu senelerdir bildiğini ileri sürüyor.
Davanın sahibi Brandon Covert ve eşi Jennifer, 2 Ağustos'ta "silah patlaması sesine benzer bir sesle" uyandıklarını ve Brandon'ın Galaxy S6 Active'inin şifoniyerin üzerinde dururken "4 - 5 inç yüksekliğinde alev püskürttüğünü, odanın bir anda dumanla dolduğunu" söylüyor. Brandon, telefonu bir gömlekle söndürmeye çalışsa da işe yaramamış ve çareyi mutfaktan aldığı suyu üzerine dökmekte bulmuş. Davaya göre bunun ardından geriye "buruşmuş bir metal, plastik, cam ve Brandon'ın erimiş derisi" kalmış.
Davaya göre 2011'den yana tüketicilerden gelen 30'un üzerinde benzer rapor bulunuyor. Samsung, bu davayla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Bazı Samsung cihazlarının bu şekilde yandığına dair şikayetlere daha önce rastlamış olsak da, bunların Galaxy Note 7'deki kadar sık yaşanmadığını biliyoruz. Pilin alev alması, sahte şarj cihazlarından cihazın aşırı basınç altında kalmasına birçok nedenden kaynaklanabildiği için, bu davanın hangi yönde devam edeceği merak konusu.