Samsung'un yeni Galaxy S20 serisiyle ilgili merak edilen her şey!

Samsung dün akşam gerçekleştirdiği Unpacked 2020 etkinliğinde yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S20, S20 Plus , S20 Ultra'yı ve Z Flip'i tanıttı. Telefonda bir önceki modelden farklı olarak birçok yenilik ve iyileştirmeler mevcut. Teknoloji tutkunlarının merakle beklediği Galaxy S20 serilerini inceledik. İşte Samsung'un yeni Galaxy S20 serisiyle kullanıcılarına sundukları özellikler ve Türkiye Galaxy S20 fiyatları...

İşte Samsung'un yeni telefonları

SAMSUNG GALAXY S20 İNCELEMESİ

  • SAMSUNG GALAXY S20'NİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Galaxy S20'nin kameraları arka tarafta, sol köşede kendine geniş bir yer buluyor. Yapı itibariyle yüzeyden çıkıntı yaratan bu kamera alanı, oldukça dikkat çekici görünse de, çıkıntılı yapı sebebiyle herkesin hoşuna gitmeyeceği aşikar.

Öte yandan herkesin hoşlanmayacağı bir diğer özellik ise, telefonda 3.5 mm kulaklık girişinin bulunmadığı olacak. Ancak bu Samsung için ilk değil, zira Galaxy Note 10+ modelinde de 3.5 mm kulaklık girişini kullanmamıştı.

Galaxy S20 tasarımına ilişkin bahsedebileceğimiz önemli bir diğer detay ise, Galaxy S20'nin suya karşı korumalı olduğu olacak. Telefonda IP68 sertifikasına yer veriliyor. Böylece Galaxy S20 de selef modelleri gibi suya karşı dayanıklı bir telefon oluyor.

  • SAMSUNG GALAXY S20 FİYATI NE KADAR?

Samsung, Galaxy S20'nin fiyatını da açıkladı. Hızlıca Türkiye'de satışa çıkacak olan Galaxy S20 7799 TL fiyattan alıcı bulacak.

  • SAMSUNG GALAXY S20 SERİSİ TASARIMI

Samsung Galaxy S20, tasarımıyla oldukça şık bir akıllı telefon oluyor. 151 mm uzunluğunda olan telefon, tek el kullanımı için gayet uygun yapıda.163 gram ağırlığında olan Galaxy S20, farklı renk seçeneklerinin sahibi. Bunlar arasında Kozmik Siyah, Kozmik Gri, Bulut Mavisi ve Bulut Pembe renkleri yer alıyor.

  • SAMSUNG GALAXY S20 EKRAN ÖZELLİKLERİ

Galaxy S20, 6.2 inç büyüklüğünde Dynamic AMOLED ekran sahibi bir telefon olurken, ekranıyla bizlere 1440x3200 piksel çözünürlük sağlıyor. Ekran koruması olarak Corning Gorilla Glass 6 tercih edilmiş. HDR10+ ekran teknolojisinden yararlanılan ekran, 20:9 görüntüleme oranı ve 563 ppi piksel yoğunluğu sağlıyor.

  • SAMSUNG GALAXY S20 NASIL BİR TELEFON?

Galaxy S20, Samsung'un ilk 120Hz tazeleme hızına sahip telefonu olma özelliği taşıyor. Böylece oyunlar için ideal olan telefonda, 60Hz ve 120Hz tazeleme hızlarını istediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. Öte yandan 120 Hz tazeleme hızının yalnızca ekranın Full HD+ çözünürlüğe ayarlandığında kullanılabildiğini de belirtelim. Ekran çözünürlüğünü QHD+ olarak ayarladığınızda ise 60Hz tazeleme hızını kullanabileceksiniz.

Telefonun ekranı içindeki çentik alanında ön kamera yer alırken, ayrıca parmak izi sensörü de selef modellerdeki gibi ekrana entegre olarak karşımıza çıkıyor. Parmağınızı ekrana dokundurarak kilidi açabiliyorsunuz. Öte yandan tek biyometerik güvenlik yöntemi bu değil. Telefonda tabii ki bir yüz tanıma sistemi de bulunuyor.

  • SAMSUNG GALAXY S20 TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Samsung Galaxy S20, iki farklı işlemci seçeneğiyle global çapta satışa çıkıyor. ABD ve Çin'de Qualcomm Snapdragon 865 işlemci ile satılacak olan Galaxy S20, Avrupa ve diğer ülkelerde ise 7nm+ mimariye sahip Exynos 990 işlemcisi ile satışa çıkacak. Galaxy S20 Türkiye'de de Exynos 990 işlemci ile satın alınabilecek.

Öte yandan Galaxy S20 yine 4G ve 5G versiyonlarına sahip 2 model halinde piyasaya çıkacak. Elbette ülkemizde bunlardan 4G'li modeli bulacağız.

Galaxy S20, güçlü bir akıllı telefon. 128 GB dahili depolama alanının yanı sıra tam 8 GB RAM içeren Galaxy S20, böylece en çok RAM içeren akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Ancak ondan daha çok RAM içeren modeli kardeşi oluyor, zira Galaxy S20 5G modelinde 12 GB RAM yer alıyor. Bu arada Galaxy S20'de microSD kart desteğinin yer aldığını da söyleyelim.

Android 10 işletim sistemi ile kutusundan çıkan Samsung Galaxy S20, One UI 2 arabirimini çalıştırıyor.

  • SAMSUNG GALAXY S20 PİL ÖMRÜ NE KADAR?

Galaxy S20, 4000 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip. Bu batarya ile tam gün performans gösterebilecek olan Galaxy S20, aynı zamanda 25W hızlı şarj desteği ile kablosuz şarj desteği de gösteriyor. 15W gücünde kablosuz şarj yapabilen telefon, 9W gücünde de kablosuz ters şarj imkanı tanıyor. Yani bu telefonda, diğer kablosuz şarj desteğine sahip cihazlarınızı 9W gücünde şarj edebiliyorsunuz.

  • SAMSUNG GALAXY S20 KAMERA ÖZELLİKLERİ

Galaxy S20, özellikle kamerasıyla iddialı bir akıllı telefon. Elbette kamera açısından Galaxy S20+ ve Galaxy S20 Ultra modelleriyle farklılık gösteren Galaxy S20, arkada 3'lü kamera kurulumuna sahip bir amiral gemisi oluyor.

Tanıtımda da bahsedilenlere göre mobil fotoğrafçılık alanında önemli işlere imza atmak isteyen Samsung, Galaxy S20'de 30x dijital zum ve 8K video kaydı gibi önemli noktalara işaret ediyor.

3 adet arka kamera bulunduran Galaxy S20, ana kamerasıyla 12 MP lense sahipken, bu ana kamerada Super Speed Dual Pixel lazer otofokus ve optik imaj sabitleyici yer alıyor. 64 MP'lik ikinci kamera telefoto olarak karşımıza çıkıyor. Bu kamerada da lazer otofokus ve OIS yer alırken, bu kamera ile 3x optik zum yapılabiliyor. Bir diğer kamera ise 12 MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı olarak yer alıyor.

AF, Super Steady video özelliklerinin sahip olduğu bu kameranın yanı sıra Galaxy S20'nin ön kamerası da ekranın üzerinde yer alan bir delik içinde 10 MP olarak karşımıza çıkıyor. Ön kamerada 4K / 60 kare video kayıt yapılabilirken, arka kamera ise 8K / 30 kare video kaydı imkanı tanınıyor.

İlk intibada Galaxy S20'nin kameralarının çekim performansının gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz, ancak tam kararımızı Galaxy S20'yi inceledikten sonra sizlere aktaracak ve Galaxy S20 ile çektiğimiz fotoğraf ve videoları da bir arada sizlerle paylaşacağız.

  • SAMSUNG GALAXY S20 İLK KARAR

Sonuç olarak Galaxy S20 hakkındaki ilk kararımız, Galaxy S20'nin fazlasıyla başarılı bir akıllı telefon olduğu yönünde. Ön incelemede bulunduğumuz süre içinde özellikleriyle oldukça çekici görünen ve uzun zamandır beklemeye değen bir model olduğu kanısındayız. Elbette Galaxy S20 hakkındaki nihai kararımızı, detaylı Samsung Galaxy S20 incelemesinden sonra sizlere vereceğiz.

SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA İNCELEMESİ

Samsung, yeni Galaxy S20 serisi tanıtımında çok sayıda akıllı telefon modelini bizlerle tanıştırdı. Bunlar arasında Galaxy S20, Galaxy S20+ ve öte yandan elimizdeki Galaxy S20 Ultra'nın yanı sıra her modelin farklı varyantlarını da açıkladı.

  • SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA ÖZELLİKLERİ NELER?

Galaxy S20 Ultra, Samsung'un Galaxy S20 ailesinin tepe modeli olarak karşımıza çıkıyor.

S20 Ultra de kendi içinde teknik özellik bakımından birtakım farklılıklar içeren farklı varyantla sahip. Öyle ki S20 Ultra, hem 12 GB RAM hem 16 GB RAM içeren farklı 2 model halinde tanıtıldı. Telefonun depolama kapasitesi de buna bağlı olarak farklılık gösteriyor. 12 GB RAM içeren modelde 128 GB depolama alanı bulunurken, 16 GB RAM'li S20 Ultra ise 512 GB hafıza ile satılacak. Telefonun ayrıca bir 256 GB'lık modeli de mevcut.

  • SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA FİYATI NE KADAR?

Tabii ki bu noktada S20 Ultra fiyatından da bahsedebiliriz. Galaxy S20 Ultra 12 GB RAM / 128 GB modeli 1349 Euro fiyattan satışa sunulurken, Galaxy S20 Ultra 16 GB RAM / 512 GB modelinin fiyatı ise 1549 Euro olarak açıklandı. Ancak öte yandan Samsung yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Galaxy S20 Ultra Türkiye'de 11999 TL fiyatla satışa çıkacak. Şu an ön siparişte bulunan Galaxy S20 Ultra, ön sipariş kampanyası kapsamında Samsung'un yeni kablosuz kulaklığı Galaxy Buds+ ile beraber satın alınabiliyor. Galaxy S20 Ultra'nın tüketicilere teslim tarihi olarak ise 6 Mart şeklinde Samsung'un resmi web sitesinde gösteriliyor.

11999 TL fiyatla pahalı telefonlardan biri olan Galaxy S20 Ultra, işlemci olarak ise diğer Galaxy S20 modelleriyle benzer yapıda. Telefonda Samsung'un en yeni 7nm+ mimarili Exynos 990 yongası kullanılıyor. Ancak öte yandan Telefonun ABD ve Çin pazarında satışa sunulacak 7nm+ mimarisine sahip Snapdragon 865'li farklı varyantı da mevcut.

  • SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA BATARYA İNCELEMESİ

Son olarak telefonun teknik detaylarına ilişkin olarak bataryaya da değinelim. Galaxy S20 Ultra, ailenin en geniş bataryasına sahip modeli oluyor. Tam 5000 mAh kapasitesinde bataryayı bulunduran telefon, böylece oldukça uzun pil ömrü sağlayacak gibi görünüyor. Ancak Galaxy S20 Ultra'nin ne kadar pil ömrü sunduğunu sizlere ancak Galaxy S20 Ultra'yı detaylı şekilde inceledikten sonra söyleyebileceğiz.

Öte yandan Galaxy S20 Ultra'da 45W'lık hızlı şarj desteğinin bulunduğunu, 15Wlık hızlı kablosuz şarj desteğinin yine olduğunu söyleyelim.

  • SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA TASARIMI NASIL?

Önce Galaxy S20 Ultra'nın özellikleriyle başladık ancak telefonun tasarımına da göz atmadan geçmeyelim. Sonrasında da telefonun diğer modellerden fark yaratan kameralarına ve diğer noktalarına değinelim.

Galaxy S20 Ultra'nın tasarım anlamıyla oldukça çekici durduğu aşikar, ancak açıkçası fazlasıyla büyük ve ağır bir telefon. 6.9 inç büyüklüğündeki ekranıyla beraber, iPad mini tadında bir kullanım sağlayan telefon, 166 mm uzunluğunda 222 gram ağırlığında. Bu anlamda tek el kullanımına pek uygun bulmadığımızı ve pek çok kullanıcının da telefonu ağır bulacağını söyleyebiliriz.

  • SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA KAMERA ÖZELLİKLERİ

Evet, Galaxy S20 Ultra, tam 100x dijital zum kapasitesine sahip bir model. Son dönemde 30x dijital zum yapabilen akıllı telefonlar görmüştük, ancak Samsung 100x ile çıtayı bir hayli yükseğe çıkartıyor. Bu zum miktarı oldukça etkileyici; lansmanda da 100x dijital zum özelliğinin çok başarılı olduğu anlatıldı, ancak Samsung'un bu anlamda ne kadar iyi iş çıkarttığını ancak telefonu daha geniş zaman diliminde kullandığımızda söyleyebileceğiz. Fakat 10x, 30x ve şimdi de 100x ile gelinen noktanın mobil fotoğrafçılık anlamında zaten başlı başına bir başarı olduğunu kabul etmek lazım.

Galaxy S20 Ultra'da yer alan ikinci kamera 48 MP çözünürlüğünde periscope lens oluyor. Faz algılama ve OIS bulunduran bu kamera ile 10x optik zum ve söylediğimiz gibi 100x dijital zum yapabiliyorsunuz.

3'üncü kamera 12 MP ölçüsünde ultra geniş açılı olurken, telefondaki 4'üncü kamera da ToF kameradan oluşuyor. Bu kamerayla da derinlik ölçümleme konusunu halleden Samsung, böylece kameralarla hem yakın hem uzak hem portre hem de genel perspektifte iyi çıkartan komplike bir kamera sistemini kullanıma sunuyor.

İşin fotoğraf kısmının yanında, elbette video noktasında da önemli gelişmeler var kuşkusuz. Galaxy S20 Ultra da yine arka kamerasıyla 8K çözünürlükte 30 kare video kaydı yapabiliyor, 4K / 60 kare video çekebiliyor.

Galaxy S20 Ultra'nın ön kamerası da neredeyse arka kamera kurulumu kadar etkileyici. Zira telefonda tam 40 MP ölçüsünde bir ön kamera bulunuyor. Dual Pixel ve lazer otofokusun bulunduğu kamerada yine 4K / 60 kare video kaydı olanağı tanınıyor.

Bu arada Galaxy S20 Ultra'nın de IP68 sertifikasına sahip olduğunu ve böylece suya karşı dayanıklı olduğunun altını çizelim ve şimdi Galaxy S20 Ultra'nın ekranına yakından bakalım.

  • SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA EKRAN ÖZELLİKLERİ

Galaxy S20 Ultra, ailenin en büyük ekranına sahip modeli oluyor. 6.9 inç boyutunda devasa bir ekranla gelen Galaxy S20 Ultra, 1440x3200 piksel çözünürlük sunuyor ve ekran boyutu ile çözünürlük miktarına bağlı olarak 511 ppi seviyesinde piksel yoğunluğu içeriyor.

Gorilla Glass 6 ile korunan ekran, HDR10+ desteğine sahip. Böylece Netflix ile bu telefonda film izlerken keyif alacağınızı yekten söyleyebiliriz. Benzer konu tabii ki oyun noktası için de geçerli. Zira Galaxy S20 Ultra da, 120Hz tazeleme hızına sahip bir akıllı telefon. Bu sayede oyunlarda yüksek grafik ayarlarında daha akıcı görsellik sağlayabiliyorsunuz.

Dynamic AMOLED panelin tercih edildiği telefon ekran görselliği açısından gayet güzel görüntü üretirken, tabii ki bunda panel kalitesinin olduğu kadar Samsung'un Sonsuz Ekran kullanmış olmasının da etkisi büyük. 20:9 oranında en – boy oranına sahip görüntü üreten ekran, bu anlamda multimedya konusunda zengin kullanımı tercih edenlere hitap ediyor.

Bu arada multimedya demişken, işin ses ayağına da kısaca değinelim. Galaxy S20 Ultra, ailenin diğer üyeleri gibi stereo hoparlörler içeriyor ve Samsung bu telefonunda da AKG ile iş birliği içinde. Yani telefonun gayet iyi bir ses performansı sağladığını ilk intibada söyleyebiliriz. Elbette daha detaylı bilgileri sizlere Galaxy S20 Ultra incelememizde aktaracağız.

  • SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA İLK KARAR

Evet, Galaxy S20 Ultra hakkında edindiğimiz ilk izlenimlerimizden sizlere bahsettik. Galaxy S20 Ultra'nın sahip olduğu özellikler genel olarak anlattığımız gibi. Elbette detaylarında daha çok fazla özelliklere sahip telefon, ancak bunları da yapacağımız detaylı Galaxy S20 Ultra incelememize saklayalım. Zira Galaxy S20 Ultra'yı uzun uzadıya kullanmak gerek. O zamana kadar Galaxy S20 Ultra hakkında ilk intibamız, özellikle kamera anlamında fazlasıyla olumlu. Mobil fotoğrafçılık alanında yeni bir kilometre taşı koyan Samsung, bakalım yeni kamera sistemiyle nasıl tepki toplayacak. Bunları da yine sizlere haberlerimizle aktaracağız.

SAMSUNG GALAXY S20 PLUS İNCELEMESİ

  • SAMSUNG GALAXY S20+ TASARIMI

Samsung Galaxy S20+, ön yüzden bakıldığında neredeyse yekpare ekrandan oluşuyor gibi görünüyor. Yalnızca üst ve alt kenarda çok ince tutulmuş ekran çerçeveleri ile dikkat çeken telefon, yine Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 modelleri gibi Infinity-O ekranla geliyor. Üst tarafta kamera için bir delik bulunduran ekranın çevresinde ise fiziksel başka bir detay yok.

Galaxy S20+, Galaxy S20'ye göre nispeten biraz daha büyük bir telefon. Galaxy S20+'ın uzunluğu 161 mm olurken, telefonun genişliği 73 mm, kalınlığı ise 7.8 mm. Öte yandan Galaxy S20+'ın ağırlığının da 186 gram seviyesinde olduğunun altını çizelim.

Galaxy S20+ da tıpkı Galaxy S20 gibi IP68 sertifikasına sahip bir model olmasıyla beraber suya karşı dayanıklılık gösteren akıllı telefonlardan biri oluyor.

  • SAMSUNG GALAXY S20+ FİYATI NE KADAR?

Samsung Galaxy S20+ Türkiye'de çok yakında satışa çıkacak. Galaxy S20+ Türkiye fiyatı ise 9299 TL olarak açıklanmış durumda.

  • SAMSUNG GALAXY S20+ EKRAN ÖZELLİKLERİ

Galaxy S20+'ta da elbette tasarım açısından en dikkat çekici yanlardan biri, arka tarafta köşeye konumlandırılan kameralar. Kameraların detaylarından az sonra bahsedeceğiz, ancak dikdörtgen biçiminde yer alan bu çoklu kamera kurulumu, Samsung'un mobil fotoğrafçılık alanında önemli rol alacağını gösteriyor.

Galaxy S20+'ın çevresinde herhangi bir 3.5 mm kulaklık girişi yer almıyor. Ancak microSD kart yuvası ise Huawei Mate 30 Pro'nun aksine mevcut. Telefonun depolama kapasitesini microSD kart yoluyla arttırabiliyorsunuz.

Galaxy S20+'ta, Galaxy S20'ye göre biraz daha büyük bir ekran yer alıyor. Telefonun ekranı 6.7 inç büyüklüğünde olurken, çözünürlük miktarı ise aynı tutulmuş. Telefonda 1440x3200 piksel çözünürlüğünde bir ekran karşımıza çıkıyor ve bu ekran 20:9 görüntüme oranı ile beraber 525 ppi piksel yoğunluğu içeriyor.

Galaxy S20+'ın cam malzemeye sahip arka yüzeyi olduğu gibi ekranı da Gorilla Glass 6 seviyesinde koruma içeriyor. HDR10+ desteği bulunduran ekranda yine 120Hz tazeleme hızı mevcut. Böylece Galaxy S20+'ın da 120Hz ekranı ile özellikle son dönemde büyük ivme kazanan mobil oyunlar için ideal platform olacağı anlamına geliyor.

Son olarak ekranın yine Dynamic AMOLED panelden oluştuğunu ve renklerin oldukça keskin göründüğünü söyleyelim. Elbette telefonun ekranına ilişkin nihai kararımıızı Galaxy S20+ incelemesinden sonra sizlere aktaracağız.

Galaxy S20+'ın ekranında yine daha önceki Samsung modellerinde de gördüğümüz gibi entegre bir parmak izi sensörü yer alıyor. Yaptığımız ilk denemelerde parmak izi sensörünün kusursuz çalıştığını gözlemledik. Galaxy S20+'ta öte yandan kamera yoluyla yüz tanıma ve diğer geleneksel güvenlik yöntemleri de yer alıyor.

  • SAMSUNG GALAXY S20 PLUS TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Samsung Galaxy S20+ da Galaxy S20 gibi 2 farklı işlemci seçeneğiyle beraber piyasaya çıkacak. Bunlardan biri klasik olarak ABD ve Çin pazarında satışa çıkacak Qualcomm Snapdragon 865'li model olacakken, Avrupa, diğer ülkeler ve dolayısı ile ülkemizde de Exynos 990 işlemci ile bulunabilecek Galaxy S20+.

  • SAMSUNG GALAXY S20 PLUS PİL ÖMRÜ NE KADAR?

Galaxy S20+'ta, diğer modellere göre farklı olarak 4500 mAh kapasitesinde bir batarya bulunuyor. 4500 mAh kapasite tüm gün kullanım için gayet yeterli bir alan olacakken elbette telefonun bu bataryası karşılığında gerek oyun gerek film izleme deneyimlerini ve tam gün kullanımına ilişkin pil yönetim sonuçlarını sizlerle daha sonra detaylı Galaxy S20+ incelememizde paylaşacağız.

Galaxy S20+'nin bataryasına bağlı olarak yine hızlı şarj desteğinin bulunduğunu, kutusundan hızlı şarj destekli 45W'lık bir adaptör çıktığını da söyleyelim. Telefonda ayrıca 15W'lık kablosuz şarj desteği bulunuyor, öte yandan Galaxy S20+ da 9W gücünde ters şarj olanağı tanıyor.

  • SAMSUNG GALAXY S20+ KAMERA ÖZELLİKLERİ

Galaxy S20+'ta arka alanda 4'lü kamera diziliminin bulunduğunu görüyoruz. Burada 2 adet 12 MP, 64 MP ve ToF 3D derinlik sensörüne yer veren telefon, Galaxy S20'ye göre asıl farkı, ToF 3D kamerasıyla yaratıyor.

Galaxy S20+'ın ana kamerası da Galaxy S20'de olduğu gibi 12 MP ölçüsünde tutulmuş. Bu anlamda bakıldığında ana kamerasıyla Galaxy S10+'a göre büyük fark yokmuş gibi gösteren Galaxy S20+, selef modele göre de önemli farkı 64 MP çözünürlüğünde telefoto lensi ile yaratıyor. Zira bilindiği gibi Galaxy S10+'ta telefoto lens de 12 MP ölçüsündeydi.

Şimdi tek tek burada yer alan kameralara bakarsak, Galaxy S20+'ta ana kamerasıyla 12 MP ölçüsünde geniş açılı lens yer alırken, bu kamerada Dual Pixel lazer otofokusun ve optik imaj sabitleyicinin bulunduğunu da söyleyelim.

İkinci kamera ise dediğimiz gibi 64 MP'lik telefoto lens oluyor. Bu kamerada da faz algılamalı lazer otofokus ve OIS'e yer veren Samsung, yine bu kamera ile 3x optik zum olanağı tanıyor. Dijital olarak ise tam 30x'e kadar yakınlaştırma seçeneği mevcut.

Galaxy S20 Plus'ta yer alan 3'üncü kamera ise yine 12 MP ve ultra geniş açılı olarak karşımıza çıkıyor.

  • SAMSUNG GALAXY S20 PLUS İLK KARAR

Galaxy S20+ hakkındaki ilk izlenimlerimiz elbette üst seviye bir amiral gemisi olması ve aileye getirdiği yeni özellikler açısından oldukça olumlu. Ancak performans sonuçlarının nasıl olacağına ve sahip olduğu özelliklere karşın fiyat etiketinin, Galaxy S20+'ı fiyat/performans açısından nasıl etkileyeceğini detaylı Galaxy S20+ incelememizde sizlere aktaracağız.

SAMSUNG GALAXY Z FLİP İNCELEMESİ

  • SAMSUNG GALAXY Z FLİP TASARIMI

Galaxy Z Flip'in en çok dikkat çeken yanı elbette ilgi çekici tasarımı. Zira Galaxy Z Flip, tıpkı Galaxy Fold gibi katlanabilir yapıda bir akıllı telefon. Ancak Galaxy Fold'un aksine bu kez açıldığında bir tablet, kapandığında ince uzun bir telefon olmaktan ziyade, katlandığında bir cüzdan, açıldığında ise bu kez standart bir akıllı telefon görünümü sunuyor bizlere.

Galaxy Z Flip, katlı haldeyken biraz kalın duruyor olsa da, kare form sebebiyle cepte kendine kolayca yer bulacakken, açıldığında ise biraz fazlaca uzun bir telefon oluyor. Kenar çerçeveleri de olabildiğince ince tutulmuş olan telefonda, ön kamera yine ekranın üzerinde delik şeklinde karşımıza çıkıyor.

Telefonun sırt yüzeyinde çift kamera dizilimi dikkat çekerken, burada minik de bir ekranın bulunduğunu görüyoruz. Bildirimler ve saat gibi hızlı bilgiler alabilmenizi sağlayacak olan bu ikinci ekran, 1.1" inç boyutunda ve Super AMOLED panele sahip olarak karşımıza çıkıyor. Yine bu ikinci ekranın 112x300 piksel çözünürlüğünde olduğunu ve buranın da çizilmelere karşı Gorilla Glass 6 ile korunduğunu söyleyelim.

Telefonda parmak izi sensörünü bu kez ekranın altına entegre etmeyen Samsung, Galaxy Z Flip'te parmak izi sensörünü telefonun yan tarafına fiziksel olarak konumlandırmış.

Bu arada Galaxy Z Flip için son olarak herhangi bir su koruma standardının belirtilmediğini de söyleyelim. Yani bu telefonu sudan korumanız gerekecek.

  • SAMSUNG GALAXY Z FLİP FİYATI NE KADAR?

Samsung, Galaxy Z Flip'in fiyatı tahmin edebileceğiniz gibi pek ucuz değil. Galaxy Z Flip'in yurt dışı fiyatı 1380 Dolar olarak açıklanmışken, Galaxy Z Flip Türkiye fiyatı ise 13499 TL olarak açıklandı.

  • SAMSUNG GALAXY Z FLİP EKRAN ÖZELLİKLERİ

Galaxy Z Flip'in açıldığında karşımıza boylu boyunca çıkan ana ekranı 6.7 inç boyutunda bir büyüklüğe sahip. Ekranın çözünürlüğü 1080x2636 piksel olurken, ekranın piksel yoğunluğu da 425 ppi seviyesinde.

Samsung, Galaxy Z Flip'te de Dynamic AMOLED panel kullanmış elbette, ancak bu kez farklı olarak katlanabilir yapıda tasarlanan bu panel, Samsung tarafaından defalarca kez test edilmiş. Samsung, Galaxy Z Flip'in ekranının 200 bin kez açılıp kapanmaya karşı dayanıklı olduğunu söylüyor ve Galaxy Fold ile yaşanan ekran ve katlama sorunlarının Z Flip'te tekrarlanmayacağının altını çiziyor, güvence veriyor. Elbette bu konudaki iddialarının karşılığını önümüzdeki günlerde, Galaxy Z Flip satışa çıktığında hep beraber göreceğiz.

  • SAMSUNG GALAXY Z FLİP TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Samsung Galaxy Z Flip'in teknik özelliklerine baktığımızda, telefonda Qualcomm'un özelleştirilmiş bir işlemcisini kullandığını görüyoruz. Snapdragon 855'ten daha yüksek performans sağlayan özel bir sürüm olan Snapdragon 855+ işlemci kullanan Galaxy Z Flip, 7 nm mimarili bu işlemcisi ile yüksek güç vadediyor.

Telefonda 2.96 GHz frekanslı 1 Kryo 485, 2.42 GHz frekanslı 3 Kryo 485 ve 1.8 GHz frekanslı verimlilik odaklı 4 Kryo 485 çekirdekle beraber toplam 8 çekirdekli işlemci paketine sahip olan Galayx Z Flip, grafik tarafında ise Adreno 640 GPU'dan güç sağlıyor.

Galaxy Z Flip, 8 GB RAM kapasitesine ve 256 GB depolama alanına sahip bir akıllı telefon oluyor. Telefonda herhangi bir microSD kart yuvası bulunmazken, Samsung depolama biriminde UFS 3.0 standardının kullanıldığını söylüyor. Bu da UFS 2.1'e göre daha yüksek hızda veri transferi anlamına geliyor.

Galaxy Z Flip, 3300 mAh kapasitesinde bataryaya, 15W'lık hızlı şarj desteğine ve 9W'lık hızlı kablosuz şarj özelliğine sahip olurken, Z Flip'in kablosuz bağlantıları arasında 802.11ac Wi-Fi ve Bluetooth 5 desteğinin olduğunu da belirtmekte fayda var.

  • SAMSUNG GALAXY Z FLİP KAMERA ÖZELLİKLERİ

Galaxy Z Flip'in ön yüzünde ekrana ekli delik halinde ön kamera yer alıyor. 10 MP ölçüsünde olan bu ön kamera, f/2.4 diyaframa sahip. 26 mm'lik geniş açılı olarak tasarlanan ön kamerada HDR ve lazer otofokus desteği yer alırken, yine ön kameranın 4K video kaydı yapabildiğini, ancak kare hızını 30 fps ile sınırlandırdığını söyleyelim.

Galaxy Z Flip'in arka tarafında ise, bahsettiğimiz gibi çift kamera görüyoruz. Bu kameraların her biri 12 MP ölçüsünde, fakat farklı özelliklere sahipler.

27mm'lik ve 12 MP'lik ana kamera f/1.8 diyaframla geniş açılı fotoğraflar çekebilirken, bu kamerada lazer ofokosun yanı sıra OIS'in bulunduğu bilgisini de verelim.

Galaxy Z Flip'teki ikinci kamera ise f/2.2 diyafram ile ultra geniş açılı çekimler yapabilme olanağı tanıyor. Kamera arayüzünden iki kamera arasında kolayca geçiş sağlayabiliyor ve görünüşe göre gayet güzel fotoğraflar çekebiliyor. Galaxy Z Flip'in kameraları hakkında ilk intibamız oldukça olumlu. Ancak genel performans testlerini daha sonra Galaxy Z Flip incelememizde sizlere aktaracağız.

Son olarak arka kamerada HDR10+ desteği bulunduğunu ve 4K çözünürlükte 60 kare video kaydı yapılabildiğini söyleyelim.

  • SAMSUNG GALAXY Z FLİP İLK KARAR

Evet, Galaxy Flip ilginç ve açıkçası edindiğimiz ilk izlenime göre güzel bir telefon olmuş. Ancak açıkçası telefonun ekranını açarken biraz zorlanabilir ve telefonu düşürebilirsiniz; bunu da belirtelim. Öte yandan telefon açıkken parmağınızı ekranda dolaştırdığınızda, telefonun kırılma yerindeki katlama noktasını hissedebildiğinizi de söyleyelim. Elbette telefonu detaylı olarak daha sonra inceleyecek ve hakkındaki detaylı analizimizi sizlerle yine paylaşacağız.

Okuyucu Yorumları