Samsung, yeni bir katlanabilir telefon sürprizi peşinde

Apple hala düşünedursun, Samsung katlanabilir telefon satışlarından çok memnun ve 2025 için yeni sürprizler hazırlıyor.

Samsung, yeni bir katlanabilir telefon sürprizi peşinde

Samsung, 2025'te kendisi için yeni bir katlanabilir akıllı telefon türevini piyasaya sürebilir. Bu iddia şimdi güçlü biçimde dillendirilmeye başlandı. Peki yeni katlanabilir telefonlar ne sunacak?

Aslında Huawei'nin 3 kez katlanabilen bir telefon olan Mate XT'yi piyasaya sürdüğünü düşünürsek, rekabetten geri kalmak istemeyen Samsung'un da üç esnek ekrana sahip ve büyük formatlı bir tablete dönüşen bir cihaz hazırladığı tahmin ediliyor.

Medyadaki iddialara göre, Samsung'un ekran üretim kolu olan Samsung Display, ortaklarıyla birlikte üç katlı akıllı telefonla ilgili temel bileşen geliştirmeyi tamamladı. Samsung'un mobil bölümü sipariş verdiğinde bu tür ekranlar seri üretime başlayacak. Başka bir kaynak, bir ürünü piyasaya sürme konusundaki nihai kararın karlılık ve pazar dinamikleri dikkate alınarak Samsung Electronics tarafından verileceğini söylüyor.

Açılınca tablet olan telefon

Üç katlı tasarım, kullanıcılara mevcut katlanabilir telefonlardan daha büyük bir ekran alanı sunuyor. Huawei örneğinde gördüğümüz gibi bu cihazlar neredeyse küçük bir dizüstü bilgisayarın boyutuna veya bir tablete dönüşebiliyor.

Ancak tabii ki söylemeye gerek yok, üç menteşe ve kırışmayan ekranlara sahip taşınabilir bir cihaza böylesine karmaşık bir katlama mekanizmasını yerleştirmek, mühendislik açısından büyük bir zorluk yaratıyor. Apple, bu ekran kırışmalarına çözüm bulunamadığı için katlanabilir telefon üretmeye hala karşı duruyor.