Samsung ve Google'ın beklenen cihazı için tarih belli oldu

Samsung ve Google'ın ortak olarak geliştirdiği ve özel bir Android sürümü ile çalışacak olan XR başlığının ne zaman tanıtılacağı ilk kez bu kadar açık bir şekilde sızdı.

Samsung ve Google'ın beklenen cihazı için tarih belli oldu

Samsung’un Google ortaklığıyla geliştirdiği ve özel bir Android sürümünü çalıştıran yeni bir Samsung XR/VR başlığı üzerindeki çalışmaları devam ediyor. Ve artık bu cihazı ne zaman kullanabileceğimize dair daha iyi bir fikrimiz var.

9to5Google tarafından bildirildiği üzere Business Insider’a konuşan kaynaklara göre, cihazın geliştirici sürümü Ekim ayında görücüye çıkacak. Mart 2025’te ise başlık, satın almak isteyen kullanıcılar için sunulacak.

Samsung daha önce 2024’ün sonundan önce XR kategorisinde yeni bir şeyler olacağını söylemişti ancak ilk defa belirli aylardan bahsedildiğini duyuyoruz. Elbette bunlar şimdilik sadece söylenti olduğundan dolayı, resmi bir açıklama gelene kadar bir miktar şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Samsung’un 3 Ekim Perşembe günü bir Samsung Geliştirici Konferansı düzenlemesi bekleniyor ve bu etkinlik, başlığın ilk sürümünün geliştiricilere dağıtılması için uygun bir an olabilir. Böyle bir sunum, 2025’te piyasaya sürülmeye hazır uygulamalar için yeterli çalışma süreci sunacaktır.

Google ve Samsung’un ortak çalışması hakkında çoğu şey hala bilinmiyor olsa da, Genişletilmiş Gerçeklik anlamına gelen XR terimi, sanal gerçekliği (kapalı sanal dünyalar), arttırılmış gerçekliği (gerçek dünyanın üzerine yerleştirilen dijital öğeler) ve karma gerçekliği (gerçek dünyayla etkileşime girecek veya gerçek dünyayla uyum sağlayacak şekilde gösterilebilen sanal öğeler) kapsayacak şekilde kullanılıyor. Ancak şirketlerin bu terimleri kullanma biçimde henüz tutarlı bir karar bulunmuyor gibi gözüküyor. Bu karışıklık da tüketiciler için kafa karıştırıcı olabiliyor.

Business Insider’ın bildirdiğine göre, yaklaşmakta olan başlık, teknoloji geliştirilirken birkaç kez ertelendi. Görünüşe göre artık Google mühendisleri, yakında çıkacak olan başlığa ve diğer cihazlara güç sağlamak için tekrar Android XR’ye odaklanıyor.