Samsung uyardı: Galaxy Ring'i kullanırken bunları yapmayın!

Pahalı bir akıllı yüzüğü parmağınıza takıp sağlığınızı sürekli kontrol edebilirsiniz ama yanlış bir hareketinizde o pahalı yüzüğe zarar da verebilirsiniz. İşte Samsung'un akıllı yüzüğü korumanız için yaptığı uyarılar.

Samsung uyardı: Galaxy Ring'i kullanırken bunları yapmayın!

Samsung Galaxy Ring, bazı pazarlarda bugünden itibaren satın alınabilecek. Ancak bu akıllı yüzüğü almayı düşünüyorsanız, Samsung tarafından yayınlanan bazı resmi tavsiyelere dikkat etmeniz gerekecek: Samsung yüzüğü mıknatıslardan uzak tutmanızı ve parmağınızda yüzük takılıyken ağırlık kaldırmaktan kaçınmanızı istiyor.

Galaxy Ring'in destek sayfasında cihazdan en iyi şekilde yararlanmak için bazı ipuçları yer alıyor. Bunlardan bazıları cihazın güvenliği konusunda da ipuçları veriyor. Örneğin yüksek hızlı su sporları ve basınçlı yıkama makineleri yüzüğün suya dayanıklılığını riske edebilir. Yani sürat motoruyla su kayağı yaparken veya yatınızdan denize atlayıp su altı oyuncağınızla denizin altında yüksek hızlarda dolanırken yüzüğünüzü takmasanız iyi olur.

Ancak uyarılar sadece suya dayanıklılık hakkında değil. Samsung, “yüzüğü taktığınız elinizde bir mıknatıs veya manyetik bir nesne tutuyorsanız, adım sayma gibi belirli özellikler düzgün çalışmayabilir” diyor. Özellikle, telefonların arka sırtına yapıştırılan manyetik araç tutma aparatlarına dikkat etmeniz gerekecek. Böyle bir düzenek kullanıyorsanız, telefonu sık tuttuğunuz elinize yüzük takmamayı düşünebilirsiniz.

Yüzük parmağımda patlar mı?

Diğer bir uyarı da, fitness çalışmalarında ağırlık kaldırırken, yüzüğün ağırlıkla parmağınız arasında sıkışmasının yüzüğe hasar verebileceği konusunda...

Bu uyarı biraz ciddi olabilir çünkü yüzüğün içinde minik bir lityum ion batarya bulunuyor ve bildiğiniz gibi bu bataryalar ezilip deforme olduklarında patlayabiliyorlar.

Bu tür kazalar yaşamamak için spor yaparken veya 5-10 litrelik su şişelerini taşımanız gerektiğinde, yüzüğü ezip büzüp deforme etmeyeceğinizden emin olmanız gerekebilir.

Hatta en iyisi ağırlık taşırken yüzüğü çıkarmak. Ayrıca Samsung, akıllı yüzüğü taktığınız parmağınızda veya komşu parmaklarda da, akıllı yüzüğe baskı yapacak şekilde başka yüzükler takmanızı da hiç önermiyor.