Samsung'un mobil canavarına şok engel!

Apple'ın uğraşları sonuç verdi ve Samsung'un bu mobil canavarı Avrupa'da artık satılamayacak!

Samsung'a şok engel!

Apple'ın Samsung ile devam eden patent davasında, Galaxy Tab 10.1'in Avrupa'nın büyük bir bölümünde satışının durdurulması kararı çıktı.

The Telegraph'a göre Almanya'da bulunan Düseldorf Mahkemesi, Samsung'un yeni tabletinin sadece Hollanda'da satılabilmesine hükmetti. Samsung'un mahkemenin kararına itiraz hakkı bulunmakla birlikte, Galaxy Tab 10.1 öncelikle Avrupa'da hemen hemen tüm raflardan kaldırılacak.

The Telegraph'ın makalesine göre mahkeme bu kararı vermeden önce tablet, Apple iPad 2'den sonra İngiltere'de en hızlı satılan tabletti.

Detaylı bilgiler, şirketlerin ilk sözleri haberimizin devamında.

Apple ve Samsung'un açıklaması, Galaxy Tab 10.1

Apple ve Samsung'un açıklaması, Galaxy Tab 10.1
Samsung Galaxy Tab 10.1, Apple ürünlerine benzerliğinin kurbanı oldu ve Avrupa'da engellendi

Apple, Samsung'a bu senenin başlarında açtığı davada tasarım ve kullanıcı ara yüzü patentlerinin çiğnendiğini, içinde Galaxy Tab 10.1 de olmak üzere bazı Samsung ürünlerinde haklarının ihlal edildiğini iddia etmişti. Bu patent kavgası Ağustos'ta Avustralya'da Galaxy Tab 10.0'un satışının durdurulması ile sonuçlanmıştı.

Samsung şimdiye dek bu son karar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Akla gelen bir soru ise Apple'ın ABD'deki Galaxy Tab 10.1 için de aynı kararı isteyip istemeyeceği.

Bir Apple sözcüsü, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "Samsung'un son ürünlerinin donanım şeklinden kullanıcı arayüzüne ve hatta paketlemeye iPhone ve iPad'e benzemesi tesadüf değil. Bu tür bariz bir kopyalama hatalı bir iş ve şirketler fikirlerimizi çaldığında Apple'ın fikri haklarını korumalıyız."

Bir Samsung yetkilisi ise şirketin yasal tutanaklar hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

7 inçlik ilk Galaxy Tab'in devamı niteliğindeki Galaxy Tab 10.1, iPad'e benzer ekran boyutuna sahip ancak ondan daha inceydi.

Okuyucu Yorumları