Samsung Ultra Smart F700 ile Apple'a meydan okudu

Samsung yeni telefonu Ultra Smart F700 ile Apple'ın iPhone'una rakip oldu.

Samsung'un iPhone'u

Samsung, Ultra Smart serisinin son modelini piyasaya sürüyor. Apple'ın iPhone'unu anımasatan tasarımı ve özellikleri ile dikkat çeken Ultra Smart F700, dokunmatik ekrana, 5 megapiksel kameraya ve yüksek bağlantı hızına sahip.

F700, dünyanın en büyük telekomünikasyon etkinliği olan 3GSM World Congress'te bu hafta tanıtılacak.

Samsung'un Ultra serisinin son modeli olan F700, tam dokunmatik ekranla kullanıcıya menüde özgürlük sağlarken ve QWERTY klavye ile de yazmayı kolaylaştırıyor. En son dokunmatik ekran kullanıcı arayüzü teknolojilerine sahip olan F700, dokunmatik ekrana alışık olamayanlar için de QWERTY klavye ve küçük titreşimlerle kendini belli eden düğmelerden oluşan VibeTonz teknolojisini sunuyor. Müzik listelerinin navigasyonunda daha iyi bir multimedya deneyimi için dokunmatik ekrandaki "sürükle ve bırak" yöntemi kullanılıyor. Bu sayede ses, şarkı listesi, ekran parlaklığı ve diğer menü işlevleri rahatça kontrol edilebiliyor.

Veri aktarımında hızın öneminin her geçen gün arttığını bilen Samsung, Ultra Smart F700'de mobil dünyanın son bağlantı teknolojilerini kullanıyor. Ultra Smart, HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) ile 7,2 Mbps'lik hıza erişebiliyor. 7,2 Mbps HSDPA hızı yakalandığında, F700 kullanıcıları sadece 4,4 saniyede bir MP3 (ortalama 4 MB) indirebiliyor. HTML tarayıcı ise QWERTY klavye ile birlikte internet uygulamalarına büyük bir kolaylık kazandırıyor.

F700'ü kullanacak kişilerin dikkatini ilk çekecek şey 2,78 inçlik ekran olacak. 440x220 piksellik bu ekran ve otofokus özelliği ile donatılmış 5 megapiksellik kamera, özellikle işadamları ve yaratıcı işlerle uğraşanların çok işine yarayacak. 7,2 Mbps HSDPA bağlantısı ile video izlemek, şarkı dinlemek, yüksek kaliteli fotoğrafları paylaşmak veya ofis dışındayken e-postaları kontrol edebilmek çok kolay ve hızlı olacak.

Dokunmatik ekranı, gelişmiş internet bağlantı hızı ve multimedya içeriğiyle Ultra Smart F700'ün geleceğin telefonunun özelliklerini şimdiden taşıdığını belirten Samsung Electronics Telekomünikasyon Ağı İşleri Başkanı Geesung Choi, şunları söyledi: "Ultra Smart F700, cep telefonlarının gelecekte nasıl olacağının çok iyi bir örneği. Samsung, gelecek için teknolojiler üretmeye ve gelecekte de pazarın en yenilikçi ismi olmaya devam edecek."


Samsung F700'ün teknik özellikleri şöyle.

Standard: HSDPA 7.2 Mbps, EDGE, 900/1800/1900 MHz + 2.1GHz
Kamera: 5 Megapiksel otofokus
Ekran: 262.744 TFT (2.78 inç, 440x240)
Özellikler: Tam dokunmatik ekran
MPEG4/H.263/H.264/ MP3/AAC(+)/eAAC+/Real
QWERTY klavye
MMS / E-mail / JAVA / WAP 2.0
Bluetooth® / USB
Flash UI / Doküman oynatıcı
HTML tarayıcı
Uçak modu, BGM
Hafıza: microSD
Boyutlar: 104 x 50 x 16,4 milimetre

Okuyucu Yorumları