Samsung Galaxy S23 kamerasında can sıkan bir sorun ortaya çıktı

Samsung'un bazı Galaxy S23 telefonlarında yaşanan kamera sorunu, kullanıcıların canını sıkıyor.

Samsung Galaxy S23 kamerasında can sıkan sorun

Samsung Galaxy S23 ve S23 Plus'taki kameralar oldukça etkileyici özelliklere sahip ve iPhone 14'ün kamerasını geride bırakan 50 MP ile güçlü bir donanım sunuyor. Ancak görünene göre yaşanan bir sorun, bazı S23 kullanıcılarının fotoğraflarını olması gerekenden daha bulanık hale getiriyor.

İlk olarak NotebookCheck tarafından bildirilen sorun, bazı görüntülerde tuhaf bulanıklık desenleri (muz şeklinde veya halka şeklinde) belirerek odaklanması gereken alanların bulanık görünmesine neden oluyor.

Ayrıca, bu görüntüler Galaxy S23'ün ham modu kullanılarak çekiliyor, yani görüntü doğrudan sensörden geliyor ve yazılım tarafından hiç değiştirilmiyor. Bu da bir donanım sorunu olabileceğini öneriyor.

NotebookCheck, metin tabanlı örneklerde S23'ün odak sorununu böyle sergiledi.

Samsung henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak Sammobile aracılığıyla bildirildiği üzere bazı kullanıcılar, S23 kameralarını manuel olarak odaklamanın, fotoğraflarında istenmeyen bulanıklık olmamasını sağlayabileceğini söylüyor. Bu ise, sorunun Samsung tarafından bir kamera yazılımı güncellemesiyle çözülebileceği anlamına geliyor. Kısacası sorunun tam olarak neden kaynaklandığını öğrenmeden çözümün ne olacağını bilmek mümkün değil.

Yine de, Samsung bu sorun için bir tür düzeltme yayınlayana kadar, tüm Galaxy S23 sahiplerinin önemli bir fotoğraf çekimi sırasında fotoğraflarını tekrar kontrol etmelerinde fayda var.