Samsung telefonlar, Android 15 için biraz daha bekleyecek

Google, Android 15'i Pixel telefonları için sunmaya başladı. Peki ama Android dünyasının en önemli markalarından biri olan Samsung, Android 15 güncellemesini ne zaman yayınlayacak?

Samsung telefonlar, Android 15 için biraz daha bekleyecek

Google’ın Pixel 9 telefonlarını Ekim ayı yerine Ağustos ayında piyasaya sürmesiyle beraber, Android güncellemelerinde de bazı değişimler yaşandı. Pixel 9, lansman anında bir önceki yılın Android 14 sürümüyle sunuldu.

Ekim ayının ortalarında ise şirket, Pixel 9 ve diğer uyumlu Pixel cihazları için Android 15 güncellemesini yayınladı. Ancak tüm Android kullanıcıları, güncellemeye bu kadar yakın zamanda ulaşamıyor. Söylentilere göre Samsung, telefonları için Android 15 güncellemesini 2025’e kadar sunmayacak.

Android platformunu kullanan çok sayıda marka ve model olduğu düşünüldüğünde, güncellemelerin her modele neden hemen gelmediğini anlayabiliyoruz. Üstelik son yıllarda bu konuda büyük iyileştirmeler yaşandığı da bir gerçek. Samsung bile Android telefonlarını Android'in en son sürümüne güncelleme konusunda daha iyi hale geldi. Hatta şirket, uzun yıllar boyunca yazılım garantisi sunarak işi bir adım daha ileri götürdü.

Ama ne yazık ki Samsung Galaxy kullanıcıları, önümüzdeki yıla kadar yen sürüme geçemeyecek gibi görünüyor. Başka bir deyişle Koreli dev, bu kez biraz geç kalabilir.