Samsung sürpriz yaptı, Galaxy Watch FE'yi sessiz sedasız duyurdu

Samsung, beklenmedik bir hamleyle ve sessiz sedasız bir biçimde, uygun fiyatlı olması beklenen akıllı saati Galaxy Watch FE'yi resmi olarak duyurdu.

Samsung sürpriz yaptı, Galaxy Watch FE'yi sessiz sedasız duyurdu

Samsung, resmi bir haber merkezi paylaşımıyla Galaxy Watch FE’yi duyurdu. Henüz fiyatı açıklanmamış olsa da, Samsung’un en son akıllı saati sağlıkla ilgili birçok özelliğe sahip şık bir tasarımı uygun bir fiyat noktasında sunmayı amaçlıyor.

Samsung’un Galaxy Watch FE’yi önümüzdeki ay Paris’te düzenlenecek Unpacked etkinliğinde duyurması bekleniyordu ve bu erken tanıtım herkes için şaşırtıcı oldu. Samsung Electronics Başkanı ve Mobil eXperience İşi Galaxy Ekosistem Ürün Planlama Ekibi Başkan Yardımcısı Junho Park, blog yazısında “Giyilebilir cihaz portföyümüze yeni Galaxy Watch FE’yi eklemekten ve daha fazla kişiye motive olmalarını ve gece gündüz daha sağlıklı kalmalarını sağlayacak kişiselleştirilmiş sağlık analizlerine erişim imkanı sunmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Galaxy Watch FE, 40 mm olarak tek boyutta satışa sunulacak ve Siyah, Pembe Altın ve Gümüş olmak üzere üç renge sahip olacak.

Galaxy Watch FE özellikleri neler?

Galaxy Watch FE, 1,2 inçlik, 396×396, Safir Kristal camdan yapılmış ve aynı zamanda AOD (Always On Display) özelliğine sahip Süper AMOLED bir ekrana sahip. 1,5 GB RAM ve 16 GB depolama alanıyla ve Exynos W920 1,18 GHz işlemciyle destekleniyor. Galaxy Watch FE, 247mAh’lik bir batarya taşıyor ve Samsung One UI 5 Watch tarafından desteklenen Wear OS ile çalışıyor.

Akıllı saat, sağlıkla ilgili çeşitli özellikleri bünyesinde barındırıyor. Gelişmiş bir Biyoaktif Sensör, gelişmiş uyku özellikleri ve bir dizi kalp sağlığı izleme özelliğiyle sunuluyor. Blogda belirtilene göre Galaxy Watch FE, atriyal fibrilasyona (Afib) benzer anormal kalp ritimlerini ve Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimini (IHRN) de tespit edebiliyor.

Aynı zamanda Galaxy Watch FE, vücut kompozisyonunuzu, kan basıncınızı ve EKG’nizi de takip ediyor. Galaxy Watch FE, koşucular için “kullanıcıların yalnızca verimliliği en üst düzeye çıkarmak için genel performansı analiz etmelerine yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda hedeflerine doğru ilerlemeye devam edebilmeleri için yaralanmaları önlemeye yardımcı olacak öngörüler ve rehberlik sağlayan gelişmiş koşu analizi” sunuyor ve ayrıca 100’den fazla farklı antrenmanı destekliyor.

Samsung Galaxy Watch FE, Telefonumu Bul, Kamera Kontrol Cihazı, Samsung Cüzdan ve daha fazlası gibi özellikler sayesinde Galaxy cihazlarıyla kusursuz bir bağlantı deneyimi de sunacak. Samsung, Galaxy Watch FE’nin bu yaz Dünya genelinde satışa sunulacağını açıkladı ve daha önceki sızıntılara göre fiyatının 200 doların altında olması bekleniyor.