Samsung, şeffaf ekranlı katlanabilir telefonu ile katlanabilir telefon kavramını bir adım daha ileri taşımak istiyor

Samsung, katlanabilir telefonlarını şeffaf ekranlı modellerle bir adım daha ileri taşımak istiyor.

Samsung’dan şeffaf katlanabilir telefonun peşinde

Samsung, yaklaşık 10 yıldır katlanabilir ekran teknolojileri geliştiriyor, ancak bunun karşılığını son yıllarda ancak görmeye başladık. Galaxy Z Fold ve Z Flip serileri ile katlanabilir akıllı telefon kategorisi için önemli modeller veren Samsung, şimdi de Ar-Ge çalışmalarını farklı alanlara kaydırmaya başlamış durumda.

Gelen bilgilere göre Güney Koreli şirket, katlanabilir ekran teknolojisini, şeffaf formda geliştirmek istiyor. Şirket bununla ilgili çalışmalar da başlamış. Telefonun nasıl olacağına yönelik ilk çizim ve dokümanları hazırlayan Samsung, sonraki modellerde telefonun ekran kısmının şeffaf olmasını istiyor gibi görünüyor.

Elbette yayınlanan çizimler şu an için biraz soyut. Yani bu çizimlerin ve düşüncelerin hayata geçeceğine yönelik şu an için net bir bilgi yok. Ancak şirketin bu yönde çalışması bile heyecan verici. Diğer yandan Samsung’un geçmişte düşük talep nedeniyle 2016 yılında şeffaf OLED paneller geliştirmekten tamamen vazgeçtiğini de söylemek lazım. Ancak son birkaç yılda işler değişti ve bu teknolojiye geri dönmek istiyor gibi görünüyor.