Samsung Ön Kamerayı Işık Sensörü Yaptı

Bütçe dostu Galaxy telefonlar, görünüşe göre otomatik parlaklık ayarı yapmak için selfie çekecek.

Samsung ucuza mı kaçtı?

Samsung'un bütçe dostu telefonları ile ilgili en büyük şikayetlerden biri ortam ışığı algılayıcısının olmamasıydı. Samsung, Android akıllı telefon pazarına bir tutkuyla girdiği sekiz yılın sonunda hala parlaklığı otomatik olarak ayarlayamayan bütçe dostu telefonlarını piyasaya sürüyordu. Açıkçası, bir ortam ışığı sensörü oldukça temel bir özellik olsa da, görünüşe göre Samsung'un kar payında o kadar büyük bir etki yaratıyor ki şirket otomatik parlaklık ayarlaması için ön kamera selfielerini kullanmaya karar vermiş durumda.

Galaxy J8 için en yeni yazılım güncellemesi biraz ilginç. Changelog'da bu güncellemeden özellikle bahsedilmese de yeni güncelleme ayarlar altından bir "otomatik parlaklık" seçeneğini sunuyor. Bu seçenek etkinleştirildiğinde, ön kamera telefonunuzu her açtığınızda bir selfie çekecek. Endişelenmeyin, bu selfieler kaydedilmeyecek. Bu fotoğraflar, ortam ışık yoğunluğuna karar vermek için telefona yardımcı olacak.

Evet, güncelleme gelene kadar parlaklığı manuel olarak ayarlamaya devam etmeniz gerekecek. Hatta telefonun parlaklık modellerini ön kamerayı kullanarak öğrenmeye başladığı sırada bile zaman zaman bunu yapmanız gerekebilir, ancak bu durum yine de otomatik parlaklık seçeneğinin hiç olmamasından daha iyidir. Elbette, uzun vadede ne kadar iyi çalışacağı ve pil ömrünü nasıl etkileyeceği de önemli merak konuları.

Samsung'un bu özelliği henüz diğer bütçe dostu telefonlara sunup sunmayacağı da kesin değil. Tahminler ise Galaxy J4 ve Galaxy J6 gibi nispeten yeni tüm Galaxy J serisi cihazların bu güncellemeyi alacağı yönünde.

Okuyucu Yorumları