Samsung Omnia 7 testte!

CHIP Online, Samsung'un Windows Phone 7 bombası Omnia 7'yi A'dan Z'ye inceledi...

Samsung Omnia 7 testte!

Samsung, Omnia 7 ile Windows serisini devam ettiriyor. Piyasadaki en iyi Windows Phone 7 işletim sistemine sahip olan bu telefon, kamerası ve mükemmel ekranıyla dikkat çekiyor.

Telefonu açmamızla Omnia 7'nin büyüleyici erkanı gözümüze çarptı. Mükemmel AMOLED ekran, yazıları ve resimleri net ve estetik bir şekilde gözler önüne sunuyor. Bu özelliği ile Omnia 7 diğer WP7 telefonlarından ayrılıyor. Bunu tahmin etmek pek de zor değil, çünkü Microsoft katı prensipleriyle Windows Phone 7 işletim sisteminde belli standartlar oturtmuş durumda. 4 inçlik AMOLED ekrana sahip olan Samsung Omnia 7'de bu standartları iyi şekilde kullanıyor. Açık ortam ışığında yaptığımız ölçümlerde parlaklığı 343 cd/m² çıktı. Her ne kadar en iyi değerlere sahip olmasa da ortalamanın üstünde.

Samsung Omnia 7; üreticinin belirttiğine göre 123 x 64 x 12 milimetre ölçülerinde ve 139 gram ağırlığında. Her ne kadar ağırlığı az olmasa da mükemmel bir işçiliğe sahip. Elinizde hoş duran bu telefon, metal ve cam gibi materyallerle çok güzel uyum sağlıyor. Batarya testimizde iyi bir başarı sağlayan Omnia 7, tam çeken bir yerde tam parlaklıkla ve aynı zamanda internete bağlı olarak 5 saat konuşma süresine ulaştı. Hiç şarjı yokken şarjı tam doldurmak sadece 3 saat alıyor.

Samsung Omnia 7'yi yakından görmek istiyorsanız galeri sayfamızı ziyaret edin

Windows Phone 7

Windows Phone 7
Windows Phone 7

Omnia 7 sahip olduğu 1-GHz işlemci ile yeterli bir performans sağlıyor. Dokunmatik ekranda iki parmağımızla yakınlaştırırken veya gezindiğimizde herhangi bir takılma ile karşılaşmadık. WLAN-n ve HSPA desteği sayesinde internet kullanabileceğiniz Omnia 7 yüksek bir sörf temposuna sahip. Yaptığımız testlerde standart bir sayfa ( 0,6 MByte ) HSPA ile 10 saniyede, WLAN ile 7 saniye de yüklendi. Video ve fotoğraf çekimi için 5-Megapixel kamerası ve LED flaşıyla Omnia 7, bu zamana kadar test ettiğimiz Windows Phone 7'ler içinde en iyi kamera kalitesine sahip. Diğer Windows Phone 7'lerde de olduğu gibi hafıza kartı desteği bulunmayan Omnia 7'nin 16 GB dahili hafızası var.

Daha fazla uygulama ve özellik için, hızla büyüyen Windows marketindeki yazılımlara bakılabilir. Kısa bir süre içinde 1 500 uygulama sayısına ulaşan Windows market hızla büyüyor. Güzel bir Office paketiyle gelen Omnia 7'de; Word, Excel ve Powerpoint dosyalarını açabilir hatta üzerlerinde işlem yapabilirsiniz.

Daha iyi ses kalitesi

Daha iyi ses kalitesi
Elde çok güzel duruyor

Radyo ve müzik oynatıcısından gelen ses, tatmin edici ve beraberinde gelen kaliteli bir kulaklık ile destekleniyor. Kulak içi kulaklık bas'larda kalitesini belli ediyor ve aynı zamanda ortam seslerini en aza indiriyor. Eğer yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorsanız beraberinde gelen kulaklık yeterli olabilir. Ses kalitesini iyileştirebileceğiniz equalizer'ı bulunmasa da, ses kalitesiyle bu eksiğini kapatıyor. Telefon akustiği ile bizi etkileyen Omnia 7'nin eksikliklerinden biri hoparlörünün zayıflığı. Özellikle yüksek ses olan yerlerde telefonun sesini duymak zor olabiliyor.

Genel olarak...

Genel olarak...
En iyi WP7 telefonu

Özet : Şuan için en iyi WP7 Telefonu

Samsung Omnia 7'i çok beğendik. Özellikle mükemmel ekranı, kaliteli sesi ve yüksek kamera kalitesi Samsung Omnia 7'yi mükemmel yapan bazı özellikler. İnternet performansıyla da ilgimizi çeken bu telefonun şuan ki yurtdışı fiyatı kontratsız 500 Euro.

Alternatif
Eğer daha uygun, kaliteli dokunmatik ekranlı, çok multimedya özelliğe sahip ve hatta daha fazla uygulaması olan bir telefon istiyorsanız size Samsung Galaxy S'i öneriyoruz. Android işletim sistemli ve 4 inç AMOLED ekrana sahip olan Galaxy S'in yurtdışı fiyatı 440 Euro. Ayrıca Google Maps ile birlikte bedava bir navigasyona da sahip olmuş oluyorsunuz. Eğer WP7 işletim sistemli bir telefon istiyorsanız HTC HD7 iyi bir alternatif olabilir. Büyük ekranı ve etkileyici performansı ile 490 Euro.

Okuyucu Yorumları