Galaxy Note 7'nin artık resmi olarak bir anlamda tarih olmasının ardından cihazın kullanıcıları da telefonu bizzat Samsung tarafından temin edilen yangına dayanıklı kutulara yerleştirip firmaya iade etmeye başlıyor. Fakat tam da bu noktada yeni bir soru gündeme geliyor: Samsung geri çağırdığı bu 2.5 milyon Note 7 cihazıyla ne yapmayı planlıyor?
Özellikle çevre açısından bazı duyarlılıkları olan ve elektronik cihazların çevreye verdiği zararlar için endişelenen kişilerin bu soruya verilen yanıttan pek de memnun kalmayacağını söyleyebiliriz. Zira konuyla ilgili TechRadar'a demeç veren bir Samsung yetkilisi şu ifadeleri kullandı: "Telefonları güvenli bir biçimde elden çıkarmak adına bütün hükumet düzenlemeleriyle uyum içerisinde yürüttüğümüz bir süreç söz konusu."
Bu ifade Güney Koreli devin, daha önce de öne sürüldüğü gibi herhangi bir Note 7 cihazını tamir etmek ya da yenilemek gibi bir planının olmadığını gösteriyor. Her ne kadar Samsung'un bu elden çıkarma sürecinin neleri içerdiği açıkça belirtilmese de Note 7'ye ait materyallerin bir yeniden kullanımı artık çok zor görünüyor.
Galaxy Note 7'lerin imha edilme süreci elbette çevresel bir felakete yol açmayacak olsa da bunun yine de materyallerin harcanıp gitmesi açısından da olumsuz bir tablo yarattığını söyleyebiliriz.
Neden olduğu bunca sorunun ardından Samsung'un Note 7'den tamamen kurtulmak istemesi elbette anlaşılabilir bir durum. Fakat bu kurtulma sürecinin, elektronik cihazlarla işimiz bittiğinde onları ne yapacağımız sorusunu yeniden sormamızı sağlaması açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz.